Eurprivacy.nl
Image default
Auto

Wat is de beste manier om een nieuwe auto aan te schaffen?

Als je op zoek bent naar een auto zijn er verschillende opties. Nieuw of tweedehands, kopen, huren of leasen. Als je een auto voor je bedrijf of onderneming nodig hebt is leasen een goede optie, maar ook als particulier kan leasen voordelen hebben. Als je een auto koopt ben je daar eigenaar van en zijn er allerlei bijkomende kosten, zoals wegenbelasting of reparaties. Vooral bij oudere tweedehands auto’s kunnen reparatiekosten hoog oplopen, terwijl een nieuwe auto een grote investering is. Bij leasen betaal je een vast maandbedrag en heb je de auto voor een bepaalde tijd, waarbij het leasebedrijf zorgt voor reparaties, onderhoud, een eventueel vervangende auto en autoverzekeringen. 

Een bedrijfswagen op maat

Met een stabiel inkomen kan leasen dus een handige optie zijn, waarbij je van te voren weet wat je per maand kwijt bent en dus niet voor verassingen komt te staan. Zo beperk je het risico en houd je overzicht in de uitgaven. Als je een bedrijfswagen zoekt kan je bijvoorbeeld de Renault Trafic leasen. Deze ruime bus kan voor zowel vrachtvervoer als personenvervoer gebruikt worden. Bij leasebedrijven kan je zelf kiezen uit uitvoeringen en accessoires van de auto en bijvoorbeeld bepalen of je een dubbele cabine wilt, een inwendig imperiaal om voorwerpen in te plaatsen, of een alarm. 

Leasen ook voordelig voor jou?

Steeds meer Nederlanders leasen een auto, niet alleen als bedrijf maar ook als particulier. Je rijdt altijd in een nieuwe auto, want als je leasecontract afloopt, doorgaans na 3 à 5 jaar, kan de auto weer ingeruild worden voor een nieuwe. Er zitten echter ook wat nadelen aan. Je bent bijvoorbeeld afhankelijk van de afspraken met het leasebedrijf, waarbij onder andere het aantal te rijden kilometers is vastgesteld. Ga je hier overheen, dan moet je bijbetalen. Je bent dus minder flexibel. Daarnaast moet je zeker weten dat je het maandbedrag elke maand kan missen, en dus een stabiele financiële situatie hebben.

http://www.bestelbusleasen.com/super-deals/renault-trafic-leasen