Eurprivacy.nl
Image default
Woning en Tuin

Waarom een prefab dakkapel laten maken?

Wilt u een dakkapel laten maken die voordelig is en binnen een dag kan worden geplaatst, dan bieden prefab dakkapellen uitkomst. Dit type dakkapel wordt in de fabriek gemaakt en vervolgens met een hijskraan op uw dak geplaatst. Prefab dakkapellen kunnen gemaakt worden van verschillende materialen en in verschillende kleuren en uitvoeringen.

Voordelen van prefab dakkapellen

Prefab dakkapellen bieden vele voordelen. Zoals eerder genoemd is een prefab dakkapel relatief goedkoop en snel te plaatsen. Binnen een aantal uren is uw dak zelfs alweer waterdicht. Door de snelle plaatsing in zijn geheel, komt er minder afval vrij en hebben omwonenden minder overlast. De kans op beschadigingen aan uw eigendommen is lager dan bij een maatwerk dakkapel laten maken, omdat bouwmaterialen niet door uw woning naar boven hoeven worden gebracht. Gemiddeld is een prefab dakkapel zo’n € 1.000,- goedkoper dan maatwerk.

Prefab dakkapellen van verschillende materialen

Een prefab dakkapel kan gemaakt worden van hout, kunststof, polyester of zink. Bij de keuze voor een prefab dakkapel kunt u kiezen voor een houten frame met houten, kunststof of zinken afwerking, of een volledig polyester dakkapel uit één stuk vervaardigd. Het afwerkingsniveau is hoog en vaak zijn prefab dakkapellen al in de showroom te bezichtigen. Zo weet u precies wat u kunt verwachten. Al in één dag kunt u genieten van extra licht en ruimte in uw kamer. Een prefab dakkapel laten plaatsen kan op een dak met een hellingshoek van meer dan 25 graden.

Voordelig uw dakkapel laten maken

Een prefab dakkapel laten maken is veel voordeliger dan maatwerk, doordat de dakkapel al in de fabriek wordt gemaakt en er minder arbeidsuren voor nodig zijn. Naast de lagere kosten profiteert u ook van een hogere kwaliteit door fabrieksproductie. De uiteindelijke prijs van prefab dakkapellen hangt af van de dakhelling, de afmetingen, de raamindeling en de materiaalkeuze. Daarnaast heeft ook het type hijskraan dat wordt gebruikt om de dakkapel op uw dak te hijsen invloed op de prijs. Door op dakkapelplaatsenvergelijker.nl diverse dakkapel specialisten te vergelijken kunt u tot wel 40% besparen op de offerteprijs. Zo profiteert u niet alleen van de lage prijs van een prefab dakkapel, maar ook van de laagste offerte.

Toch liever een maatwerk dakkapel laten maken? Start met een professionele dakkapel tekening en bekijk via de onderstaande link de mogelijkheden. 

https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl/blog/dakkapel-tekening/