Eurprivacy.nl
Image default
Bedrijven

Tips om energie te besparen

Verduurzaming is belangrijk voor het milieu en ook voor je eigen portemonnee. Iedereen stapt langzaam over op groene energie. Hieronder zie je een aantal tips om wat liever voor het milieu en je eigen portemonnee te doen.

Tips een: let bij de aankoop van je wasmachine op het verbruik. Zeker bij wasmachines onderling is er een groot verschil in het energieverbruik. Dit kun je makkelijk zien: alle wasmachines hebben een energielabel. Wat slim is om te doen is de aanschafprijs te verrekenen met het stroomverbruik. Want het is vaak zo dat een duurdere machine op de lange termijn veel goedkoper is. Dan is er nog een kleine toevoeging: draai alleen een was als de trommel echt vol is. Wasjes draaien met een halflege trommel is onnodig.

Tip twee: gebruik een elektrisch fornuis. Aardgas wordt een brandstof van het verleden; Nederland wordt gasloos. Elektrisch koken is dus de toekomst. Zorg ervoor dat wanneer je elektrisch kookt, dat je dan kookt met een pan die helemaal plat is. Een platte pan maakt namelijk beter contact. Bij beter contact met de pan is er meer warmteoverdracht. Houdt ook zoveel mogelijk de deksels op de pannen.

Als laatste een aantal tips voor de verwarming: Zet de verwarming een graadje lager. Mensen kunnen snel wennen aan dit soort veranderingen. Wanneer de verwarming een graad lager staat bespaar je al snel 6 tot 8% op de energierekening. Als je da ook nog een kleedje op de bank hebt liggen en sloffen draagt, dan kan de verwarming zelfs nog een graadje lager. Koude lucht daalt namelijk dus meestal is de vloer het meest koud. Wanneer je lekkere warme sloffend raagt, dan heb je hier in ieder geval geen last meer van. Als laatste: houdt de deuren niet te lang open. Als je zuinig bent met de energie die je verbruikt om de kamers in huis op te warmen, dan is het zonde om die warmte door openstaande deuren weg te laten lopen. Dat is pas duurzaam verwarmen.