Eurprivacy.nl
Image default
Rechten

Voorbeelden van smartengeld

Letselschadeclaims zijn een van de meest voorkomende soorten claims waarmee schadevergoedingsadvocaten te maken krijgen. Een letselschadeclaim is bedoeld om een persoon die letsel of schade heeft geleden als gevolg van de nalatigheid of onrechtmatige daden van een ander individu financieel te compenseren. Er zijn veel verschillende soorten van letselschade, en letselschade wet dekt een breed scala van situaties die kunnen vereisen schadevergoeding, dus het is belangrijk om te overleggen met een letselschade advocaat over hoe het beste om uw specifieke geval te benaderen. Als u denkt dat u betrokken bent geweest bij een incident dat in aanmerking zou komen voor een letselschadevergoeding, begin dan zo snel mogelijk met het nemen van juridische stappen.

Lees verder voor meer informatie over voorbeelden van smartengeld en hoe u een claim indient.

Ongevallen met motorvoertuigen

Verkeersongevallen komen in de huidige maatschappij regelmatig voor. Bij ongevallen met motorvoertuigen kunnen auto’s, motoren, vrachtwagens, fietsen en alle andere voertuigen op de weg betrokken zijn. Helaas kunnen zelfs de beste bestuurders betrokken raken bij verkeersongevallen met ernstig letsel of schade als gevolg van de nalatige acties van een andere bestuurder. Hoewel er geen manier is om dit risico te elimineren, zijn er stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat u adequaat wordt gecompenseerd voor het lijden dat u lijdt als gevolg van het onrechtmatige gedrag van een andere bestuurder.

Letsel door een ongeval met een motorvoertuig wordt gedekt door een letselschadevergoeding. U zult moeten spreken met een letselschadebureau om te bespreken of uw verwondingen voldoen aan de mate waarin u recht heeft op het maken van een letselschadeclaim. Zorg ervoor dat u een deskundig medisch advies krijgt over uw verwondingen en noteer of ze naar verwachting invloed zullen hebben op uw dagelijkse activiteiten en of er een kans is dat ze na verloop van tijd verergeren.

Uitglijden en vallen in openbare gelegenheden

In openbare gelegenheden zoals winkelcentra, supermarkten, kantoren en scholen heeft u recht op een veilig gevoel. Van eigenaars van openbare ruimten wordt verwacht dat zij alle nodige voorzorgsmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat hun klanten niet in situaties terechtkomen die kunnen leiden tot letsel of schade (bv. het plaatsen van borden met natte vloeren). Als u betrokken bent bij een glij- en valincident als gevolg van het onzorgvuldig handelen van de eigenaar, moet u overwegen een letselschadevergoeding te vragen.

Uitglijden en vallen kan behoorlijk ernstig zijn, afhankelijk van uw situatie. Het kan zijn dat u niet in staat bent om te werken of uw gebruikelijke dagelijkse taken uit te voeren. In deze situaties is het belangrijk om te spreken met schadevergoeding advocaten over hoe letselschadeclaims werken in uitglijden en vallen situaties en hoe u kunt beginnen met het maken van een letselschadeclaim.

Medische nalatigheid

Medische nalatigheid gevallen zijn een van de meest voorkomende letselschade claims die compensatie advocaten te behandelen. Medische nalatigheid wordt zeer ernstig behandeld omdat het een kwestie is van de kwaliteit van de zorg van een arts en of deze vertrouwd moet worden om in de toekomst andere patiënten te behandelen. Elke patiënt heeft het recht om de allerbeste zorg te verwachten van hun arts, dus als u betrokken bent bij een situatie waarin u vermoedt dat er sprake is van medische nalatigheid, raadpleeg dan een schadevergoeding advocaat.

Medische nalatigheid is het nalaten van een arts om redelijk te handelen terwijl een andere arts dat wel zou hebben gedaan. Medische nalatigheid omvat situaties zoals:

 • Het niet diagnosticeren van een medische aandoening of het stellen van een verkeerde diagnose.

 • Het voorschrijven van onjuiste geneesmiddelen of dosering.

 • Het niet communiceren over wat er komt kijken bij een procedure en welke risico’s er zijn.

 • Het uitvoeren van procedures waarvoor een persoon niet de vereiste kwalificaties heeft.

 • Onjuiste toediening van anesthesie.

Schadevergoeding bij arbeidsongevallen

Werknemers hebben het recht op een veilige werkomgeving waar zij hun dagelijkse taken kunnen uitvoeren zonder angst voor letsel of schade. Als u gewond raakt bij een arbeidsongeval, kunt u recht hebben op een letselschadevergoeding, afhankelijk van hoe ernstig uw verwondingen zijn. Om uw werkgever aansprakelijk te stellen voor uw letsel, zult u moeten bewijzen dat:

 • Uw werkgever u een zorgplicht verschuldigd was

 • Uw werkgever de zorgplicht heeft geschonden

 • Er een duidelijk verband was tussen het letsel of de schade die u hebt opgelopen en de schending van de zorgplicht

Wat dekt uw letselschadevergoeding?

Bij de meeste soorten letselschade dekt de schadevergoeding het financiële verlies en het verlies van levenskwaliteit. U zult moeten aantonen welke gevolgen u heeft ondervonden als gevolg van uw letsel. U kunt verwachten dat uw letselschadevergoeding de volgende kosten dekt

 • Medische kosten

 • Verlies van inkomsten

 • Lichamelijk en psychisch lijden

 • Verlies van levensvreugde

Hebben deze vormen van letselschade betrekking op u? Als u het slachtoffer bent geworden van de nalatigheid van een ander, neem dan contact op met een letselschadebureau.

https://letselschadebureau.nl/