Eurprivacy.nl
Image default
Sport

Verschillende redenen waarom je geen vooruitgang boekt in golfen

De sport golf is een moeilijke sport om te beoefenen. Andere sporten zoals voetbal of hockey zijn sporten die iedereen kan beoefenen op zijn eigen niveau. Bij golf zit er ook niveau verschil natuurlijk, maar blijkt wel dat het volgens mensen alleen leuk is als je ook echt een balletje kan slaan. Ook blijkt dat mensen die beter willen worden in golf niet altijd de vooruitgang boeken die ze willen. Er zijn een aantal redenen te noemen waar dat aan ligt. Deze redenen zijn verder in dit artikel benoemd en verder toegelicht.

Te hoge verwachtingen

Golf is een zeer lastige sport en voortgang boeken kan in hele kleine stapjes gaan. Het is daarom belangrijk om realistisch te zijn en niet meteen te veel van je zelf te verwachten. Hoge verwachtingen kunnen tot frustratie lijden en dit doet niet goed aan je spel.  

De wind

Door veel beginnende golfers wordt de wind als een tegenstander gezien terwijl wind ook een voordeel kan bieden. Je moet de wind gebruiken voor je slag en je niet laten beperken. Daarbij komt ook vaak kijken dat mensen extra hard willen slaan bij tegenwind. Door extra hard te willen slaan zal dit niet positief zijn voor de swing en kan de bal elke kant op gaan. Een rustige en mooi swing werkt in veel gevallen beter dan een harde swing.

Te veel voor de vlag gaan

Je wilt natuurlijk de bal in de hole hebben bij de vlag, maar daar gaat het bij veel mensen ook vaak fout. Als je vanaf de rough of de fairway naar de hole wilt slaan is het beter om soms niet voor de vlag te gaan. De vlag staat niet altijd op de beste plek van de green. Om betere resultaten te halen als beginner is het beter om te mikken op de green dan op de vlag. Vanaf de green in de hole slaan is een stuk makkelijker dan vanaf de rough of de fairway.

Laat resultaten uit verleden los

Golf is een moeilijke sport om uit te oefenen en dit komt ook door het mentale aspect. Het is voor een golfer belangrijk om per slag na te denken, en niet meer na te denken over wat er de vorige hole fout is gegaan. Mensen willen hier nog wel is in blijven hangen en met een teleurstelling of frustratie doorspelen. Deze frustratie en teleurstelling hebben geen positief effect op het spel en op de vooruitgang.

Niet de juiste materialen

Om beter te worden in golf is het ook belangrijk dat je goede kwaliteit materialen hebt. Dit heeft te maken met de golfclubs die je aanschaft, de tas en de ballen bijvoorbeeld. Tweede hands artikelen klinken interessant omdat ze goedkoper zijn en golf kan een dure sport zijn, maar in veel gevallen is het niet bevorderlijk voor je vooruitgang als je met versleten oude clubs speelt. Naast de materialen om mee te golfen is de kleding van de golfer ook erg belangrijk. Je wilt vrij kunnen bewegen en je moet voldoen aan de kledingvoorschriften van de golfverenigingen. Kleding waar je makkelijk mee kunt slaan is belangrijk, maar de golfschoenen zijn ook een essentieel onderdeel van de outfit om beter te worden in golfen. Golfschoenen zijn bedoeld voor het makkelijk kunnen lopen van lange afstanden op de golfbaan, maar moeten ook stevigheid en stabiliteit bieden bij het slaan van de bal. Voor de beste stevigheid en stabiliteit kan je het beste kiezen voor schoenen met spikes eronder. Spikes zijn wel lastiger in gebruik, maar het zal wel je golfkwaliteiten positief beïnvloeden. Golfschoenen met noppen is ook een goede keuze. Je staat iets minder stevig en stabiel, maar het is wel makkelijk in gebruik binnen en buiten de baan.