Eurprivacy.nl
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een animatievideo laten maken over een nieuw product

Je kunt een animatievideo laten maken over een nieuw product dat je aan je klanten wilt presenteren. Door hiervoor animatie te gebruiken, kun je vaak veel beter en sneller duidelijk maken waarvoor het product kan worden gebruikt en hoe dat moet gebeuren. Maar er zijn talloze andere mogelijkheden om een animatievideo te laten maken en deze vervolgens in te zetten voor de communicatie met je doelgroep. Bijkomend voordeel is dat je de film zowel voor je website als voor sociale media kunt gebruiken.

Beeld zegt veel meer dan tekst

Vergelijk het laten maken van een animatievideo eens met een stuk platte tekst. Wat ziet er dan volgens jou aantrekkelijker uit? De kans is groot dat je kiest voor de animatievideo. Beelden spreken tot de verbeelding en blijven daardoor langer hangen. De boodschap komt op die manier een stuk beter over. Een animatievideo laten maken biedt je de kans om optimaal door te dringen tot je doelgroep. En bedenk ook dat je de informatie op verschillende niveaus kunt geven waarbij je gebruik maakt van dezelfde beelden. Dat bespaart aanzienlijk in de kosten.

Neem een ervaren professional in de arm

Een animatievideo laten maken doe je bij een bedrijf dat hier al heel wat jaren mee bezig is. Playforward is zo een bedrijf. Zij kunnen een animatievideo maken waarin jij jouw boodschap helder en duidelijk voor het voetlicht brengt. Of het nu gaat om de introductie van een nieuw product of om uit te leggen hoe een productieproces precies in zijn werk gaat. Ook voor het uitleggen van bijvoorbeeld een platform online is het een goed idee om een animatievideo te laten maken. Duidelijke uitleg voorkomt vragen van gebruikers en daardoor extra belasting van je klantenservice. Of het nu gaat om het uitleggen van online beleggen of het aanpassen van instellingen op je computer zodat je een bepaalde toepassing op de juiste manier gebruikt, door een animatievideo te laten maken leg je het in één keer helder en duidelijk uit. Gebruikers kunnen desgewenst de film nog eens bekijken als iets toch niet in één keer duidelijk is.