Eurprivacy.nl
Image default
Beauty en verzorging

Tattoo weg laten laseren

Tatoeages worden door veel mensen gezien als een vorm van zelfexpressie en kunst. Toch kan het zijn dat je op een gegeven moment spijt krijgt van je tatoeage en deze wilt laten verwijderen. Er zijn verschillende manieren om tatoeages te verwijderen, maar de meest voorkomende en effectieve methode is een laserbehandeling bij huidkliniek Dreamskin. Lees er hier meer over!

Hoe werkt lasertherapie?

Lasertherapie is een veelgebruikte methode voor het verwijderen van tatoeages. Het werkt door middel van een geconcentreerde lichtstraal die op de huid gericht wordt en de inktdeeltjes in de huid afbreekt. Deze inktdeeltjes worden vervolgens door het lichaam op natuurlijke wijze afgevoerd. Afhankelijk van de grootte, kleur en diepte van de tatoeage zijn er meerdere behandelingen nodig om de tatoeage volledig te verwijderen.

Is lasertherapie pijnlijk?

Lasertherapie kan pijnlijk zijn, afhankelijk van het te behandelen gebied en de pijngrens van de persoon. Het wordt vaak beschreven als het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid aan wordt geschoten. Om de pijn te verminderen, wordt de huid meestal verdoofd met behulp van een lokale verdoving of een verdovende crème. Na de behandeling kan er sprake zijn van zwelling, roodheid en blaren, maar dit verdwijnt meestal binnen een paar dagen.

Zijn er risico’s verbonden aan lasertherapie?

Lasertherapie is over het algemeen veilig, maar er zijn enkele risico’s verbonden aan de behandeling. Zo kan de laser de huid beschadigen en littekens veroorzaken. Ook kan de behandeling leiden tot veranderingen in de huidskleur en pigmentatie. Het is cruciaal om een ervaren en gekwalificeerde specialist te vinden die de behandeling uitvoert om de risico’s te minimaliseren.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen dat nodig is om een tatoeage volledig te verwijderen, varieert per persoon en per tatoeage. Over het algemeen zijn er meerdere behandelingen nodig, met tussenpozen van enkele weken tot maanden. Tijdens de behandeling worden de inktdeeltjes in de huid afgebroken en afgevoerd, waardoor de tatoeage geleidelijk vervaagt. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de aanbevolen behandelingsschema’s te volgen om het beste resultaat te behalen.

Wat zijn de kosten van lasertherapie?

De kosten van lasertherapie variëren per persoon en per tatoeage. Het hangt af van de grootte, kleur en diepte van de tatoeage en het aantal behandelingen dat nodig is om de tatoeage volledig te verwijderen. Over het algemeen zijn de kosten hoger dan bij andere methoden voor het verwijderen van tatoeages, zoals schuren of chirurgisch verwijderen. Vergeet niet vooraf de kosten met de specialist te bespreken om onverwachte kosten te voorkomen!