Eurprivacy.nl
Image default
Beauty en verzorging

Moeten alle mensen vitaminen kopen?

Er is een reden dat mensen vitaminen kopen in een drogisterij of in bekende vitamine winkels zoals Benu.nl of Vitamines.com. Want in het dieet van specifieke groepen mensen, zoals jonge kinderen, zwangere vrouwen en ouderen kunnen bepaalde vitaminen interessant zijn. Toch zijn voor de meesten van ons zijn vitamine- en mineralentabletten niet nodig, tenzij ze voorgeschreven zijn door een gezondheidswerker.

Vitamines kopen voor energie of niet?

In vitamine winkels en op het internet kun je verschillende vitamines kopen en zijn er diversie vitamine supplementen verkrijgbaar, waarvan sommige vitamine producenten beweren de algemene gezondheid te verbeteren, en ook meer specifieke aandoeningen zoals coronaire hartziekten. Een gezonde, gevarieerde en evenwichtige voeding voorziet je lichaam van alle energie, vitaminen en mineralen die je nodig hebt.

Beweringen over vitamine supplementen

In een rapport uit 2011 werd echter benadrukt dat veel van de beweringen over de voordelen van vitamine supplementen niet worden ondersteund door degelijk bewijs. Geen van de meest recente officiële richtlijnen voor de preventie en behandeling van hart- en vaatziekten beveelt het gebruik van vitamine en voedingssupplementen aan.

Extra vitaminen

Het is ook goed te bedenken dat, hoewel het innemen van extra vitaminen en mineralen een onschuldige aanvulling op je dieet kan lijken, het mogelijk is te veel van het goede te hebben. In tabletvorm zijn vitaminen en mineralen meer geconcentreerd dan in voedsel, en meer is niet altijd beter.

Vitamine A, E en bètacaroteen

Een hoge inname van sommige vitamine en mineralen supplementen kan nadelige gevolgen hebben. De antioxidanten vitamine A, E en bètacaroteen, bijvoorbeeld, moeten beslist vermeden worden. Onderzoek heeft aangetoond dat deze bij inname als supplement juist een schadelijk effect op de gezondheid kunnen hebben.

Waar op letten bij vitamines kopen

Als je vitamines kopen gaat zorg er dan voor dat je je dagelijkse behoefte niet overschrijdt. In de meeste gevallen zal een gezonde, gevarieerde en evenwichtige voeding je lichaam voorzien van alle energie, vitaminen en mineralen die je nodig hebt.

Meer informatie:

https://www.nvwa.nl/nieuws-en-media/nieuws/2022/08/15/nvwa-publiceert-handboek-voedingssupplementen-met-tips-voor-bedrijfsleven

https://www.benu.nl