Eurprivacy.nl
Image default
Woning en Tuin

Soorten steigers

Ga jij je huis verbouwen of ben jij een fervente klusser die regelmatig de hoogte in gaat in en rond je huis? Dan kan een steiger goed van pas komen. Voor sommige klussen, zoals het ophangen van een lamp of het verven van een muurtje, zou je nog wel een ladder kunnen gebruiken. De juiste steiger vinden voor jouw klus? Er zijn een hoop keuzes in soorten steigers. Een kamersteiger van Alumexx kopen kan bij Rolsteiger.net. Rolsteiger.net heeft een groot assortiment met veel keuzes. 

Rolsteigers

Rolsteigers zijn de meest gebruikte steigers. Een rolsteiger is gemaakt voor het klussen op hoogtes buitenshuis. Denk bijvoorbeeld aan het herstel van gevels of het schilderen van kozijnen. De steiger is voorzien van wielen en je kan het eenvoudig heen en weer rollen. Het opbouwen van een rolsteiger wordt gedaan door twee personen en de opbouw moet vanwege veiligheid bovendien voldoen aan bepaalde regels. Omdat dit best een klus is, worden rolsteigers vaak ingezet voor klussen waarbij een langere periode benodigd is. 

Opvouwbare steiger 

Dan bestaan er ook nog staande steigers. Staande steigers hebben geen wieltjes en staan voor een langere periode op dezelfde plek. Ze worden vooral gebruikt door professionele bouwbedrijven. Hoewel sommige klussers ook staande steigers gebruiken voor langdurige projecten, zoals de renovatie van de gevel van een grote woning. Vouwsteigers zijn vooral erg populair onder de particulieren. Het grote voordeel is dat vouwsteigers eenvoudig opgevouwen kunnen worden. Hierdoor kan je de steiger ook weer eenvoudig opbergen. In tegenstelling tot rolsteigers is het opbouwen van een vouwsteiger een stuk makkelijker. Je kunt een vouwsteiger heel snel en makkelijk opnieuw opbouwen.

Kamersteigers

De kamersteigers wordt gebruikt bij klussen binnen in huis, waar je minder hoog hoeft te werken. Een standaard kamersteiger is met een breedte van 0,75 meter super compact. Ideaal voor klussen binnen in huis, zoals het schilderen en stucen van kamers met een hoog plafond. De standaard hoogte is drie meter, wat voor de meeste woningen voldoende is. Heb je een hoog plafond? Dan zou je ook gebruik kunnen maken van een extra opzetstuk, waarbij je de kamersteiger uit kunt bouwen naar een hoogte van vier of vijf meter.

Huren of kopen

Vraag je wel eens af of het beter is om gereedschap materiaal te huren of te kopen. Dit is namelijk afhankelijk van wat jij zelf fijn vindt. Als je net verhuisd bent en aan de slag wilt met verbouwen en klussen, is het vaak voordeliger om de gereedschap spullen te huren in plaats van te kopen. Dat geldt ook voor steigers. Voor professionals is het vaak een goede investering om een steiger te kopen. Soms is het zelfs een goed idee om ook een steigeraanhanger te kopen, waarmee je de steiger eenvoudig kunt vervoeren naar elke klus. Ga je alleen klussen omdat je net verhuisd bent? Dan is het een beter idee om een steiger te huren.