Eurprivacy.nl
Image default
Zakelijk

Linkbuilding, welke strategie pas jij toe?

Het liefst wil je vast zo goed mogelijk gevonden worden op het internet. Hadden we vroeger aan ons visitekaartje, een uithangbord en een advertentie in de krant genoeg, nu telt de waardering van het publiek nog meer mee. Want vinden ze je website leuk of interessant, dan bestaat de kans dat men een link naar je site of artikel opnemen. Dat heeft niet alleen als voordeel dat internetters vaker een ingang naar jouw website vinden, maar ook de zoekmachines waarderen een website meer waarnaar veel links verwijzen.

Zelf doen, of overlaten aan de specialist?

Hierdoor kom je hoger in de zoekresultaten. Dit is dus echt een win-winsituatie. Vooral als je links krijgt van websites die zelf ook in goed aanzien staan bij zoekmachines. Om links te scoren (linkbuilding) bij een andere website zijn er verschillende mogelijkheden, waar je eigenlijk het beste een professional mee aan de slag kunt laten gaan. Linkbuilding uitbesteden is verder een goed idee als je graag volledig aan de slag wil met het verkopen van jouw product of het uitvoeren van jouw dienst. Het is namelijk een lastige en arbeidsintensieve klus om aan een goed netwerk van links te komen.

Slimme strategie

Een gespecialiseerd bureau voor zoekmachinemarketing kan je helpen met alle linkbuilding werkzaamheden. Een goed bureau zorgt voor een slimme linkbuildingstrategie en schrijft unieke teksten met uitgekiende links voorzien van de juiste linknaam. Het reageren op relevante blogs en deelnemen aan forums waarbij een link wordt achtergelaten naar jouw website achterlaten mag ook niet ontbreken. Daarnaast is het ook van belang dat je je eigen site geregeld voorzien van goede, nieuwe content. Je ziet het: er is veel werk aan de winkel als je zoveel mogelijk uit je linkbuilding wilt halen. Wil je meer informatie? Kijk dan eens op proseo.nl.