Eurprivacy.nl
Image default
Fotografie

Leer meer over Nederland in oorlogstijd met foto’s uit Tweede Wereldoorlog

Heb jij affiniteit met foto’s over het verleden van Nederland uit de negentiende en twintigste eeuw en met foto’s over het leven in de Tweede Wereldoorlog in het bijzonder? Kijk dan je ogen uit in de collectie van stichting Spaarnestad die maar liefst dertien miljoen foto’s bevat! Hiermee heeft de stichting op het gebied van pers- en documentaire fotografie de grootste collectie in Nederland. De foto’s geven je inzicht over het leven van de mensen in Nederland van toen, ook tijdens de Tweede Wereldoorlog. Duik in het oorlogsverleden van Nederland en doe onderzoek met de historische fotocollectie. Zo zegt een beeld of een foto meer dan duizend woorden.

Ontdek de geschiedenis van Nederland vanaf je luie stoel

Speciaal voor alle mensen die liever thuisblijven heeft stichting Spaarnestad een aantal bijzondere thema’s uitgelicht. Loop door middel van je computer of laptop mee door de collectie, reis de wereld rond, bekijk inspirerende outfits en laat je verwonderen door wat het archief je thuis te bieden heeft. Je kijkt gegarandeerd je ogen uit! Deze ‘Couch Touring’ sectie van de stichting wordt regelmatig aangevuld met vele andere avonturen en reizen die er in de collectie van dertien miljoen foto’s te vinden zijn. Dus heb je even geen zin om weg te gaan, maar wil je wel de geschiedenis induiken? Beleef dan de geschiedenis vanuit je luie stoel of bank met ‘Couch Touring’!

Een stukje geschiedenis aan de muur

Kan je geen genoeg krijgen van alle beelden uit het verleden? Niet getreurd! Zo biedt de grootste en oudste fotocollectie van Nederland je de mogelijkheid om unieke fotoprints uit de collectie te bestellen! Van foto’s van popiconen tot aan wetenschap en van muziek en mode tot aan de bevrijding van Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Er zijn meer dan 100.000 scans die je kunt laten afdrukken voor aan de muur. Wanneer je zelf een favoriete foto uit de collectie hebt die je graag wilt laten afdrukken, laat dit aan de stichting weten dan kijken zij wat de mogelijkheden zijn!

https://spaarnestadphoto.nl/