Eurprivacy.nl
Image default
Woning en Tuin

Hoe zorg ik voor meer opbergruimte in de badkamer?

Een badkamer is een belangrijk onderdeel van het huis. Dit is een plek waar je jezelf kan wassen, je make-up kan doen, je haren kan doen en gewoon echt kan ontspannen. Naast de essentiële onderdelen heb je ook plekken nodig om bepaalde spullen op te bergen. Mensen vergeten wel is dat je uiteindelijk best veel spullen kwijt moet in de badkamer. Het is niet fijn als je de shampoo of de handdoek weer moet pakken in een andere ruimte, die wil je natuurlijk gewoon op de plek hebben waar je het wil gebruiken. Opbergruimte creëren is dus erg belangrijk, maar hoe doe je dat eigenlijk zonder veel ruimte in beslag te nemen. Verder in deze blog lees je hier meer over, en worden een aantal tips genoemd die jou kunnen helpen.

Badkamerkasten

Er worden speciale badkamerkasten verkocht die perfect in de badkamer passen. Deze kasten kunnen op de vloer staan of aan de muur hangen en bieden veel opbergruimte voor de verzorgingsproducten en andere items. Verder is het ook mogelijk om badkamerkasten te kopen met een spiegel. Zo zorg je ervoor dat je dat ook meteen hebt. Voor meer badkamerkasten inspiratie moet je zeker een kijkje nemen op de website van bepaalde meubelpartijen. Hier zie je verschillende stijlen en soorten die mooi in jouw badkamer passen.

Wastafelonderkasten

Naast badkamerkasten is er ook de mogelijkheid om wastafelonderkasten aan te schaffen. Dit zijn kasten die speciaal zijn gemaakt om onder de wastafel te plaatsen. Deze nemen ruimte in, maar ruimte die mensen anders niet gebruiken. Ideaal dus kan je wel zeggen. Deze kasten zijn ook in verschillende soorten en maten te krijgen. Je kan er ook voor kiezen om een wastafel en kast in één aan te schaffen. Dit heeft vaak ook een mooiere uitstraling.

Spiegelkasten

Elke badkamer heeft wel een spiegel om de make-up of de haren te doen. Om extra opbergruimte te creëren kan je ook een spiegelkast aanschaffen. Dan plaats je deze kast op dezelfde plek als waar een spiegel zou komen  en heb je extra opbergmogelijkheden. Dit zijn vaak niet plekken waar je grote items in kan doen, maar je tandpasta, tandenborstel of haargel is daar wel makkelijk op te bergen.

Overige manieren

Naast al deze kasten is het ook mogelijk om andere manieren te gebruiken voor opbergruimte. Zo kan je denken aan het ophangen van haakjes aan de muur of deur. OP deze haakjes kan je dan bijvoorbeeld handdoeken of een badjas plaatsen. Je gebruikt de ruimte aan de muur, en neemt dus nauwelijks ruimte in beslag. Ook zorgen haakjes voor gemak, en voor het drogen van de handdoek. Tevens kan je aan de muur ook andere objecten plaatsen. Denk aan plankjes, maar ook bakjes met een zuignap. Deze bakjes met een zuignap zijn ideaal om te plaatsen in de douche bijvoorbeeld. Makkelijk op te hangen zonder te boren en je kan daar toch je shampoo en andere artikelen kwijt.