Eurprivacy.nl
Image default
Aanbiedingen

Hoofdkussen vergelijken

Kussens vergelijken

Het beste type hoofdkussen kiezen:

Weet u niet zeker welk kussen u moet kiezen? Wij bekijken de voor- en nadelen van de belangrijkste soorten hoofdkussens om u te helpen het beste te vinden.

Lees verder en ontdek de voor- en nadelen van elk type vulling, evenals tips van experts om u te helpen beslissen welk type kussen u moet kopen.

Lees meer over hoofdkussen vergelijken op de Slaapwijsheid website.

 

Het belang van een goed hoofdkussen

Nu we eindelijk beseffen hoe belangrijk een goede nachtrust voor onze gezondheid en ons welzijn is, is het verbijsterend hoeveel mensen een kussen accepteren dat oncomfortabel is, of het nu te plat of te hoog, te zacht of te hard is. Dit is ook geen frivool gedoe. Onderzoek heeft aangetoond dat slaap meer met het welzijn van mensen te maken heeft dan bijna alle andere dingen in hun leven.

Naast een goed dekbed en een comfortabele matrasbeschermer is ook een investering in het juiste kussen een goede investering. De opkomst van de slaaptechnologie en de talloze nieuwe bedden- en matrassenbedrijven betekent dat er nog nooit een beter moment is geweest om de balans op te maken van waar u op slaapt. Een plat kussen door te veel gebruik kan uw nek en schouders belasten, dus experts raden aan om ze om de twee jaar te vervangen.

Huisstofmijt en andere allergenen kunnen zich ook ophopen in kussens en als u uw kussens niet regelmatig wast en vervangt, is het aantal kruipende beestjes niet te overzien. Een waarschuwing: uit een onderzoek van de Universiteit van Manchester is gebleken dat het gemiddelde kussen dat langer dan 18 maanden wordt gebruikt, minstens een miljoen schimmelsporen bevat.

Hoofdkussens vergelijken

Wij hebben ons een weg gebaand door een constante rotatie van nieuwe hoofdkussens om de beste van het stel te vinden, door traditionele favorieten en hi-tech nieuwe producten te proeven in een zoektocht naar de perfecte nachtrust.

 

Materiaal kussen kiezen

Het eerste wat we hebben geleerd is dat materiaal een belangrijke factor is in het kussen dat je kiest. Globaal genomen zijn er vier soorten die je moet kennen:

  • Katoen: Het basis, standaard hoofdkussen. Katoenen kussens zijn goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar – maar ze absorberen snel warmte, en na verloop van tijd vervlakken ze tot niets. Prima voor de logeerkamer waar zelden in geslapen wordt; niet goed genoeg om mee te tellen in mijn zoektocht naar de beste kussens die er zijn.
  • Veren: Een luxueuzer kussen dat de neiging heeft knus en comfortabel te zijn. Meestal zijn de veren van eend of gans. Als u kunt, koop dan een donzen kussen, dat gebruik maakt van veren uit de zachtere, pluiziger laag onder de buitenste veren van een vogel; deze hebben de neiging om nog zachter en luxueuzer te zijn. Veren kussens zijn licht en zeer comfortabel, maar ze hebben de neiging om te klonteren, zodat ze dagelijks moeten worden opgevuld, en ze zijn natuurlijk niet veganistisch, als dat belangrijk voor je is. Bovendien zijn sommige mensen allergisch voor veren.
  • Traagschuim: Traagschuim kussens en matrassen waren ooit een rage, maar ze zijn nu op hun retour. Traagschuim is zo ontworpen dat het zich naar de vorm van uw hoofd vormt en u de hele nacht stevig ondersteunt. Ze zijn ook hypoallergeen en hoeven niet gewassen te worden. Het probleem is dat ze erg stevig en zwaar zijn en ‘s nachts warmte absorberen, wat een oncomfortabele combinatie oplevert. Mijn advies is om alleen traagschuim te kiezen als u echt een stevig, ondersteunend kussen wilt.
  • Microvezel: Microvezel is de nieuwkomer op de markt en probeert het beste van alle kussensoorten te combineren. Ze zijn zacht en donzig zoals veren, klonteren niet, houden geen transpiratie of vocht vast, en zijn bedoeld om koel te blijven gedurende de nacht. Microvezels zijn echter ook de duurste kussenbekleding, dus over het algemeen zijn deze kussens ook gevuld met traagschuim of veren.

Wat is het juiste kussen voor uw slaapstijl?

Zorg ervoor dat u het juiste kussen koopt voor uw favoriete slaapstijl:

  • Rugslaper: Kies een dun kussen, want dat gooit je hoofd niet te ver naar voren, waardoor je nek wordt belast. Traagschuim kan ook een goede keuze zijn, omdat het zich vormt naar de kromming van uw nek en een consistente ondersteuning biedt.
  • Zijslaper: Een stevig, hoog kussen is het beste, omdat dit helpt uw ruggengraat en nek uitgelijnd te houden. U kunt er ook baat bij hebben om met een kussen tussen uw knieën te slapen, omdat dit pijn in de onderrug kan helpen voorkomen.
  • Buikslaper: Hoewel op je buik slapen niet wordt aanbevolen, geven sommigen er gewoon de voorkeur aan. Voor buikslapers is een dun, bijna plat kussen het beste. Overweeg ook om een kussen onder uw buik te stoppen om pijn in de onderrug te voorkomen.
  • Gemengde of combinatieslaper: Als u ‘s nachts heen en weer geslingerd wordt tussen verschillende posities, zal helaas geen enkel kussen volledig aan uw behoeften voldoen. Een kussen van gemiddelde hoogte is het veiligst: het biedt ondersteuning voor zijslapen, maar ook de nodige ondiepte voor rugslapen.

Meer weten over het kopen en vergelijken van hoofdkussens? Check de Slaapwijsheid website!

 

https://slaapwijsheid.nl/slaapkamer/beste-hoofdkussen/

Gerelateerde artikelen

Leven zonder laptop? Onmogelijk!

Sectionale garagepoorten prijzen? Sectionalegaragepoorten.net!

Zo ga je veilig de weg op met een aanhanger