Eurprivacy.nl
Image default
Bedrijven

Wat is een schakelkast precies?

Een schakelkast is eigenlijk niets meer dan een aluminium of stalen kast waarin elektronica zit opgeborgen. U kunt deze schakelkasten aan de straat in woonwijken of in de industrie. Ze worden dan ook veelal gebruikt om verschillende netwerken te beheren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stoplichten of kabelverbindingen zoals internet en telefonie. Het is uiterst belangrijk dat de kasten goed beschermt zijn. Doordat de aansluitingen vaak via elektriciteit zijn, is de kast erg gevoelig. Vaak is er dan ook een verwarming of ventilatie aan toegevoegd.

Schakelkasten van Scholtenpanelen.nl

Wanneer u op zoek bent naar het op maat laten maken van schakelkasten, kunt u bij Scholtenpanelen.nl terecht. Dit is namelijk de grootste aanbieder van schakelkasten in Nederland. Alle kasten die zij produceren worden gemaakt van roest vrij staal. Dit voorkomt dat de kast binnen enkele jaren aan vervanging toe is. Daarnaast wordt ook iedere schakelkast voorzien van verschillende beschermingen. Zo kan hij voorzien worden van ventilatie, verwarming, vulmassa, isolatie of fundering. Het ligt er dan ook maar net aan waar u de schakelkast wilt gaan plaatsen, wat u er precies van verwacht en hoe groot hij moet zijn. U kunt dan ook samen met de specialisten uw precieze wensen en behoefte doorspreken om een zo goed mogelijk product te krijgen!

De inhoud van een schakelkast

Zoals eerder al vermeld, zitten er in de schakelkast verschillende, schakelachtige objecten. U kunt hem dan ook goed vergelijken met uw eigen meterkast in uw woning. Deze heeft ook verschillende besturingen voor elektriciteit in uw woning. Wanneer u een knop in de meterkast omzet, zal er een groot gedeelte van de elektriciteit aan of uit gaan. Een schakelkast werkt precies hetzelfde, alleen dan voor een veel groter netwerk. Wanneer er een storing in de wijk is, is de kans dan ook groot dat er een probleem is met de schakelkast!

https://www.scholtenpanelen.nl/