Eurprivacy.nl
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe wordt een ballonvaart ingepland?

Als je bij C-Air een ballonvaart boekt, bekijken we samen naar een geschikte datum om de vaart met de hete luchtballon te laten doorgaan.  Indien je over een cadeaubon beschikt van C-Air, dan kan je met ons telefonisch of per mail contact opnemen. Op elke geschenkbon staat een uniek nummer die je dan aan ons doorgeeft. Ook hier plannen we samen een datum in voor het maken van een prachtige ballonvaart.

Wanneer weet ik dat een ballonvaart doorgaat?

Als je bij C-Air ballonvaart staat ingepland voor een avondvaart, dan contacteren wij onze passagiers rond de middag om de weersomstandigheden te overlopen. Indien je bij ons een ochtendvaart hebt geboekt, contacteren wij de passagiers de avond voor de ballonvaart om de laatste updates omtrent het weer te overlopen. De weersomstandigheden in België zijn vaak onstabiel, waardoor wij steeds de laatste weermodellen afwachten.

Bij welke weersomstandigheden gaat een ballonvaart niet door?

Veiligheid is voor ons de belangrijkste prioriteit. Ons ballonseizoen loopt tussen april en oktober, maar af en toe varen wij ook tijdens de winterperiode. Tijdens het ballonseizoen zijn de weersomstandigheden stabieler dan tijdens de winter.

Wij vliegen niet bij teveel wind, want dan is de ballon onbestuurbaar bij het opstijgen en kan de landing gevaarlijk zijn.

Bij regenweer worden er ook geen ballonvaarten uitgevoerd.

Op zich is het niet gevaarlijk om tijdens regen te varen, maar onze passagiers kunnen we dan geen aangename ballonvaart aanbieden. Ook bij een laag wolkendek worden er geen ballonvluchten georganiseerd. Voor de ballonvaarder is de zichtbaarheid dan zeer laag, waardoor we niet meer veilig kunnen landen.

Ook zullen de passagiers weinig kunnen waarnemen vanuit de warme luchtballon. Bij onweer is het absoluut afgeraden om een ballonvaart te maken.

Wat gebeurt er als mijn ballonvlucht wordt afgelast?

Als de ballonvlucht wordt afgelast, vragen wij onmiddellijk om een nieuwe datum met ons in te plannen. Wij kijken dan samen naar een nieuwe datum in de gewenste regio. Ook op de nieuwe datum zullen wij onze passagiers contacteren om de weersomstandigheden te overlopen. Bij slechte weersomtandigheden moeten wij de ballonvlucht dan opnieuw verplaatsen.

 

https://www.cair-ballonvaart.be/