Eurprivacy.nl
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waar moet de smidse allemaal over beschikken? Handige weetjes op een rijtje

De smederij wordt beschouwd als de allereerste fabriek ter wereld en is vandaag de dag nog steeds een zeer belangrijke industrietak. Je zult wellicht direct denken aan het aambeeld. De smeden zijn verantwoordelijk voor de productie van goed bewerkte, functionele metalen. Een smid produceert artikelen die variëren van eenvoudige spijkers tot kleine decoratieve stukken, tot architectonische verfraaiingen en zelfs beeldhouwwerken.

Smederijen zijn er in alle vormen en maten

Smederijen verschillen in grootte en indeling en zelfs in complexiteit. Sommigen hebben gewoon de basisinrichting, terwijl sommige winkels moderne of geavanceerde apparatuur hebben. Maar wat het ontwerp van een smederijzone ook is, de basisuitrusting en -functies zijn hetzelfde.

Wat kom je allemaal tegen in de smidse?

Nu, misschien bent u geïnteresseerd om te weten wat er zich in een smederij bevindt. Een smederij heeft typisch deze basisuitrusting: de smederij, de balg, een gereedschapsbank en een trog.

Het smeden zelf

Het belangrijkste onderdeel van een smederij is de smederij. De smederij wordt gebruikt om metalen te verwarmen bij zeer hoge temperaturen. Het proces van het verwarmen van metalen wordt gedaan om de metalen te verzachten zodat ze kunnen worden gevormd tot een aantal functionele en nuttige voorwerpen. Het meest voorkomende type smederij is de kolensmederij.

De zogenaamde blaasbalgen voor luchttoevoer

Naast de smederij zijn er de luchtbalgen die gebruikt worden om lucht in de smederij te persen. De blaasbalgen zijn vooral nodig om de snelheid van het vuur te verhogen en zo de temperatuur te verhogen. In de meeste moderne smederijen worden echter elektrische ventilatoren vervangen door balgen, omdat de snelheid ervan kan worden geregeld. De gereedschapsbank bevat het gereedschap dat gebruikt wordt bij het manipuleren van metalen vormen. De gereedschappen bestaan meestal uit verschillende tangen om metalen te manipuleren en hamers om de metalen vorm te geven.

Ook bevat de werkplaats aambeeld waar de hete metalen worden geslagen en gehamerd. Aambeeld wordt meestal geleverd in verschillende vormen, maten en zelfs gewichten om de exacte vorm van de metalen te produceren die de smid wilde.

De smidse heeft ook de trog die wordt gebruikt voor het blussen van metalen en het bevat water of olie om metalen te koelen voor een gemakkelijke behandeling.

https://123smeden.nl/