Eurprivacy.nl
Image default
Webdesign

Garandeer traceerbaarheid door codering

Heb je wel eens meegemaakt dat je een product in de supermarkt had gekocht, maar het nog ongeopend moest retourneren bij de winkel van aankoop? Het komt nog maar al te vaak voor dat er een bacterie of virus verwerkt is in een product, waardoor een reeks producten wordt teruggeroepen door de leverancier. De leverancier gaat na bij welke bedrijven de producten terechtgekomen zijn, waarna de supermarkt een oproep doet aan zijn consumenten om te producten met een bepaalde code te retourneren. Echter, hoe kan het dat de supermarkt precies weet om welke producten het nu echt gaat?

Traceerbaarheid is één van de belangrijkste reden waarom we producten coderen. De barcode printer wijst ieder product een unieke code aan, die staat voor bepaalde informatie over het product. In het bovenstaande voorbeeld gaat het om een serie producten, die teruggehaald moeten worden om vernietigd of onderzocht te worden. Het terughalen en identificeren van de producten kan alleen maar succesvol gebeuren, als de producten met de juiste barcode ingeleverd worden. De traceerbaarheid wordt dus gegarandeerd door codes te maken met bepaalde letters en cijfers. Een betrouwbare codeerder die zich hiermee bezighoudt, is Koenig & Bauer. Wij werken met een uniek etiketteersysteem, dat ervoor zorgt dat iedere code voldoet aan de gestelde wetten voor codering. Eén van de eisen is bijvoorbeeld het garanderen van traceerbaarheid. Echter, als leverancier wil je uiteraard wel een harmonische code voor jouw product, zodat deze niet uit de toon valt in het complete design. Koenig & Bauer denkt hieraan mee en zal zorgen dat er geen fantasieloze codes gecreëerd worden.

Ben jij op zoek naar een betrouwbare codeerder, die meedenkt over het codeontwerp? Aarzel dan niet op contact op te nemen met Koenig & Bauer en ga met ons in gesprek over de mogelijkheden!

https://coding.koenig-bauer.com/nl/