Eurprivacy.nl
Image default
Webdesign

5 Technische tips bij een webshop beginnen

Je kunt vandaag nog je eigen webshop beginnen, zorg er wel voor dat je alle technische zaken goed op orde hebt. Je kunt in je WordPress blog een winkeltje toevoegen, of via Marktplaats jouw spullen tussen particuliere aanbieders plaatsen, je kunt het ook meteen goed aanpakken. Met Shoptrader wordt de techniek je uit handen genomen, maar wat zijn daar eigenlijk de voordelen van, en kun je dit zelf ook regelen?

 

Tip 1: Online beheer

Bij een webshop beginnen is een online platform eigenlijk de enige keuze. Je wilt geen speciale shopping software installeren. Zo ben je gebonden aan dezelfde computer, een webshop wil je bijhouden waar je ook bent.

 

Tip 2: Het juiste CMS

CMS staat voor Content Management Systeem, daar onderhoud je de webshop. Die moeten overzichtelijk zijn, eenvoudig en snel om mee te werken. Shoptrader is daar een goed voorbeeld van. Dit CMS is specifiek gemaakt voor een online webshop beginnen.

 

Tip 3: Betrouwbare webhosting

Als je allemaal losse eindjes aan elkaar knoopt is de kans groot dat er ergens in de keten een zwakke schakel zit. Wanneer het CMS gekoppeld wordt aan een hosting provider weet je dat alles op elkaar afgestemd is. Dat bespaart je veel hoofdpijn.

 

Tip 4: Veiligheid

Een webshop beginnen betekent ook persoonlijke gegevens verwerken. Je bent het de klant verschuldigd goed om te gaan met privacygevoelige informatie. Kies voor een systeem met goede versleuteling van gevoelige informatie en zorg dat jouw klanten veilig kunnen winkelen.

 

Tip 5: Schaalbaarheid

Je moet bij een webshop beginnen altijd gaan voor succes, dat spreekt voor zich. In het begin zul je niet zoveel traffic genereren, maar die dag gaat komen. Op dat moment kun je niet even overstappen van software, kies daarom een platform dat met je kan meegroeien.

 

Tip 6: Controle

Je moet uiteraard zelf de winkel in de gaten houden, toch is het prettig als er af en toe iemand meekijkt. Met een alles-in-één shopping platform ben je verzekerd van professionals die ervoor zorgen dat jouw webshop in de lucht is, en in de lucht blijft! Ook wanneer jij in bed ligt te rusten van al jouw verkopen!

http://www.ffmakkelijk.nl/computer/webwinkel-software/