Eurprivacy.nl
Image default
Zakelijk

Elektrische kennis ontwikkelen

In Nederland worden strenge eisen gesteld aan elektrotechnische installaties. Werken met deze installaties moet op een veilige manier kunnen gebeuren. Dat is waarom de normen van NEN 3140 zijn opgesteld. Met deze bepalingen in je achterhoofd kun je vast en zeker op een verantwoordelijke manier werken met elektrische installaties. Tijdens een NEN 3140 cursus – gewoon te volgen bij NEN – leer je deze bepalingen kennen. Na het volgen van de cursus ken je de normen als je broekzak. Je bent dan op de hoogte van de wetgeving waar je rekening mee moet houden.

Jouw elektrische kennis updaten

De elektrotechnische branche ontwikkelt zich in hoog tempo. Je kunt maar beter mee gaan met de tijd. Werken onder spanning gaat gepaard met enorm veel risico’s. Voorzichtigheid is dan ook geboden, maar dat is niet genoeg; alleen met de normen van NEN 3140 in je achterhoofd kun je zo veilig mogelijk werken. Ook als je interesse hebt om te netwerken, kan het een goed idee zijn om de cursus te volgen, want het klaslokaal wordt gevuld met mensen die in dezelfde branche werken.

Laagspanningsgebied

De norm geldt voor mensen die werken met elektrische apparatuur in een laagspanningsgebied. Je moet hierbij niet alleen denken aan elektrische installaties, maar ook aan machines en gereedschap. Als je werkt in een fabriek heb je veelvuldig met elektrische apparatuur te maken, maar ook op een bouwplaats, schip of kantoor kan het voorkomen dat je met elektrische apparatuur moet werken. De elektrische spanning kan heel erg hoog zijn. Dat maakt het extra belangrijk om voorzichtig en adequaat te werk te gaan.

Praktische kwaliteiten

De normen zijn ontwikkeld met het oog op de kwaliteit. Mensen uit de praktijk hebben geholpen om de normen werkelijkheid te maken. Dat is aan alles terug te zien, want de praktische toepasbaarheid is ongeëvenaard. Jouw veiligheid waarborgen doe je met NEN 3140. Je leert hoe je een periodieke keuring uitvoert. Zo voorkom je ongelukken. Risico’s worden op tijd gesignaleerd met NEN 3140. Je hoeft je geen zorgen meer te maken om de Arbowetgeving als je rekening houdt met de normen van NEN 3140. Evenmin hoef je bang te zijn dat je boetes krijgt omdat je op een onveilige manier werkt. De Arbowet stelt dat werknemers in een veilige werkomgeving moeten werken. Dat doe je met NEN 3140.