Eurprivacy.nl
Image default
Adverteren

Een warhoofd

Ken je dat? Dat je alles vergeet terwijl je alles juist zo krampachtig probeer te onthouden? Dan heb je last van een warhoofd. Als je te veel probeert te doen en te onthouden, stroomt je hoofd over en wordt het er niet beter op. Veel mensen hebben hier last van. In het bijzonder mensen met hooggevoeligheid. Dit betekent namelijk dat prikkels van buitenaf harder bij je binnenkomen. Dit laat de emmer sneller overlopen dan bij andere mensen. Bij het omgaan met hooggevoeligheid hoort dus dat je goed voor jezelf moet zorgen en dus moet zorgen dat het een beetje kalm blijft in dat koppie van je. Maar hoe doe je dat, de rust bewaren wanneer je het druk hebt? In dit artikel geven we een goede tip!

Gaan je gedachten alle kanten op en te snel om nog te begrijpen hoe je je voelt? Een manier om hier mee om te gaan, is door te schrijven. Pak een papiertje of en schrift en zet een wekker op 10 minuten (of langer als je dat nodig denkt te hebben). Doe voor die 10 minuten niets anders dan schrijven schrijven schrijven. Het maakt niet uit waar het over gaat, maar denk er vooral niet te veel over na. Het idee is dat je alle gedachten die langskomt opschrijft, ook al hebben ze niets met elkaar te maken en wordt het een heel onsamenhangend verhaal. Je zult merken dat je gedachten na een tijdje zullen kalmeren en weer op een rustiger tempo langs zullen komen.

Nu je iets meer inzicht hebt in wat er omgaat in je hoofd, kun je het een beetje gaan structureren. Ben je er achter gekomen dat je je zorgen maakt? Maak dan een lijstje met alles waar je je zorgen over maakt. Nee, dit maakt het niet erger, hierdoor kun je juist relativeren en zien dat het allemaal wel mee valt. Merk je dat je vooral last hebt van allerlei dingen die je nog moet doen? Maak een to-do lijstje.

https://onesessioncoaching.nl/

Gerelateerde artikelen

Een Ervaren SEO Freelancer | Ralf van Veen

Vazen voor in de woonkamer

Web ontwikkeling en web design voor gevorderden