Eurprivacy.nl
Image default
Adverteren

Een Ervaren SEO Freelancer | Ralf van Veen

Wat is de betekenis van SEO?

SEO betekent letterlijk “search engine optimization”. Dit is in het Nederlands vertaald zoekmachine optimalisatie. SEO is een relatief ingewikkeld vak waardoor het vaak wordt aangeraden om een SEO freelancer in te huren.

Wanneer een bedrijf organisch hogerop in de zoekmachines wilt komen moet het een SEO traject aangaan. Dit is het proces van het optimaliseren van een website zodat het hoger in Google ranked. Google bepaald de kwalitiet van een website door meer dan 200 rankingfactoren toe te passen op iedere website die wordt geïndexeerd. Hieronder leg ik, als professioneel SEO freelancer, de gehele SEO betekenis uit.

SEO content

Ieder SEO traject wordt begonnen met de SEO content van een website. Met de SEO content worden de teksten op een website bedoeld. De teksten op een website geven in feite de richting aan van het SEO traject. Hiermee wordt bedoeld: Met de teksten kan er aan Google worden verteld op welke zoekwoorden de website wilt worden gevonden.

Belangrijk bij het schrijven van teksten is het aanhouden van de lengte van de tekst. Het is belangrijk dat de teksten niet te kort zijn. Het wordt veelal door SEO freelancers aangeraden om de teksten langer dan 300 woorden te maken. Het belangrijkste bij het schrijven van teksten voor de vindbaarheid van een website is het volgende: De teksten dienen te worden geschreven voor de gebruiker, niet voor de zoekmachines. Wanneer de teksten alleen voor de zoekmachines worden geschreven zal die gebruikersonvriendelijkheid zijn. Google wordt steeds beter in het herkennen hiervan en zal dit negatief beoordelen.

Technische SEO

De technische SEO is door veel SEO freelancers als het moeilijkste gedeelte van een SEO traject bestempelt. De betekenis van technische SEO is veelzijdig en beslaat meerdere factoren die vanuit Google belangrijk zijn om te optimaliseren. Voorbeelden hiervan zijn de website snelheid van een website en de interne linkstructuur. De website snelheid is belangrijk doordat het de gebruikersvriendelijkheid van een website verbeterd. Bij alle rankingsfactoren vanuit Google weegt de gebruikersvriendelijkheid steeds zwaarder meer.

Link building

De betekenis van SEO: Link building is het proces van het verkrijgen van kwalitatieve backlinks van andere websites naar jouw website. Dit laat aan Google de dominantie van jouw website binnen het web zien. Google herkent andere websites die een link naar jouw website plaatsen. De reden hierachter is dat de website dan waarschijnlijk jouw content heeft gebruikt of gedeeld waardoor Google de waarde hiervan hoger inschat.

Bent u op zoek naar een ervaren SEO freelancer? Neem dan contact op met Ralf van Veen. Een ervaren SEO freelancer in Rotterdam.

https://ralfvanveen.com