Eurprivacy.nl
Image default
Financieel

Een factoringbedrijf inschakelen voor uw bedrijf

Ben je op zoek naar een financieringsmogelijkheid dan zijn er veel opties.  Van een banklening, alternatieve financiering tot een factoringbedrijf inschakelen. Wat de meest handige keuze is, is voor elke ondernemer anders. Hier worden in het kort de banklening, factoringbedrijf inschakelen of alternatieve financiering besproken.

Banklening of alternatieve financiering

De meest voor de hand liggende financieringsvorm is de banklening. Deze vorm van financiering hanteert strenge voorwaarden. Voor starters en groeiende bedrijven kan het aanvragen van een banklening een probleem vormen. In het onderzoek komt dan ook naar voren dat 24% van de klein-bedrijven en 34% van de micro-bedrijven afgewezen wordt. Factoring is een alternatieve vorm van financiering en in combinatie met leasing komt factoringbedrijf terug in het onderzoek als belangrijke financieringsmogelijkheid. Voor bedrijven die afgewezen zijn voor een banklening biedt factoring een mogelijk antwoord. De voorwaarden om gebruik te maken van factoringbedrijf zijn milder dan de voorwaarden voor een banklening.

Factoring

Per factoringbedrijf verschillen de voorwaarden, maar veel bedrijven werken niet of met lagere minimale omzetvereisten. Hierdoor is deze vorm van financiering geschikt voor starters en micro-bedrijven. Ook voor groeiende en klein-bedrijven kan een factoringbedrijf een oplossing bieden. Groeiende bedrijven dreigen snel in een financiële spagaat terecht te komen, waarbij uitgaven opstapelen en het uitstaand debiteurensaldo groeit. Het gevolg is dat je te weinig geld in kas hebt, waardoor je verdere groei niet kan financieren. Door gebruik te maken van een factoringbedrijf heb je de mogelijkheid om nieuwe facturen direct uitbetaald te krijgen. Hierdoor hoef je niet meer te wachten op de afgesproken betalingstermijnen met je opdrachtgevers. Je beschikt direct over je geld, waardoor je de uitgaven kan maken om je groei te financieren.Wil je meer informatie ontvangen over een factoringbedrijf? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder om al jouw vragen te beantwoorden!