Eurprivacy.nl
Image default
Electronica en Computers

De voordelen van investeren in robotica: bezoek een robot museum in Amsterdam

Hulp nodig om te beslissen of het toevoegen van een robot aan uw proces uw concurrentievoordeel kan vergroten? Technologische innovaties hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt in het gemakkelijk en efficiënt maken van productie en distributie. Of het nu gaat om een klein bedrijf of een groot bedrijf, er zijn een aantal robotoplossingen beschikbaar voor het uitvoeren van een groot aantal verschillende functies. Bezoek ook dit robot museum in Amsterdam.

Bedrijven die massale hoeveelheden producten produceren, zullen vaak in elke productiefase gebruik moeten maken van geautomatiseerde machines en robotica. Gearticuleerde robots kunnen ook worden gebruikt om eindproducten te verpakken en op pallets te laden voor verzending. Bedrijven van elke omvang profiteren ook van het gebruik van industriële robottechnologie om specifieke taken uit te voeren die te vervelend of te moeilijk zijn voor mensen.

Hoewel een volledige automatiseringsoplossing misschien niet geschikt is voor alle bedrijven, kunnen industriële robot componenten en -machines naar behoefte worden toegevoegd, en aangepast en uitgebreid naarmate de bedrijfsbehoeften dit vereisen. Hier zijn de top 5 redenen om te investeren in robotica:

1. Lagere operationele kosten

Robots stellen u in staat om de directe en overheadkosten te verlagen, wat een drastisch verschil maakt voor uw concurrentievermogen. Neem bijvoorbeeld energie. Omdat er geen minimale verlichtings- of verwarming niveaus vereist zijn, bieden robots een uitgelezen kans om uw energierekeningen te verlagen. Huidige schattingen wijzen op een potentiële besparing van 8% voor elke 1oC verlaging van het verwarmings niveau, terwijl besparingen tot 20% kunnen worden bereikt door onnodige verlichting uit te schakelen. Automatisering is ook een manier om de arbeidskosten laag te houden, met als bijkomend voordeel dat uw meest waardevolle bezit – uw werknemers – vrijkomt om zich op efficiëntere en productievere manieren in te zetten.

2. Verbeterde productkwaliteit en kwaliteit van het werk voor werknemers

De inherente nauwkeurigheid en herhaalbaarheid van robots betekent dat u voor elk geproduceerd product een afwerking van constante hoge kwaliteit kunt bereiken. Robots elimineren de problemen in verband met vermoeidheid, afleiding en de gevolgen van repetitieve en vervelende taken waarmee menselijke werknemers te maken krijgen. Door de werkomstandigheden voor uw personeel met robots te verbeteren, hoeven zij niet langer in stoffige, hete of gevaarlijke omgevingen te werken. Door hen te leren robots te gebruiken, kunnen ze bovendien waardevolle programmeervaardigheden leren en werk doen dat stimulerender en uitdagender is. 

3. Verhoogd concurrentievoordeel

Het implementeren van een robot- of geautomatiseerde oplossing kan bedrijven onderscheiden van hun concurrenten doordat producten sneller kunnen worden voltooid en geleverd, terwijl een consistente kwaliteit wordt gewaarborgd.

4. Minder afval en hogere opbrengst

Door robots te gebruiken, kunt u de kwaliteit van uw producten aanzienlijk verhogen. U zult meer producten in de eerste run afgewerkt krijgen volgens de standaard die uw klanten eisen, en u zult minder breuk en afval produceren als gevolg van slechte kwaliteit of inconsistente afwerking. Doordat de producten elke keer weer op zo’n hoog niveau worden geproduceerd, behaalt u een hogere opbrengst. Een hogere productiviteit wordt ook bereikt door kortere cyclustijden en minder uitval of afval.

5. Verbeterde gezondheid en veiligheid

Robots kunnen gemakkelijk vervelende, lastige of gezondheidsbedreigende taken overnemen die momenteel door handarbeiders worden uitgevoerd. Door robots te gebruiken, kunt u de kans op ongevallen door contact met bewerkingsmachines of andere potentieel gevaarlijke productiemachines of -processen verkleinen. Ze kunnen ook helpen bij het elimineren van kwalen die gepaard gaan met repetitieve of intensieve processen, zoals RSI (repetitive strain injuries) en VWF (vibration white finger). Bezoek dit technologie museum in Amsterdam.

http://jetbrainstechlab.com