Eurprivacy.nl
Image default
Gezondheid

De e smoker

Terwijl op steeds meer plaatsten een rookverbod komt, is het nieuwe genieten de ea-sigaret met de vele voordelen. Dagelijks geniet ik van de elektrische sigaret terwijl niemand in mijn tabaksrook hoeft te zitten omdat ik dat niet veroorzaak.

Hoe is het gekomen

Tijdens autoritten heb ik de neiging om stevig te roken. Ik kampte met smerig asbakken en morsen van as nabij de asbak, en mijn auto stonk van de tabaksrook. Dit gaf problemen met inruilen van de auto, ik kreeg de tip om in ieder geval in de auto een elektrische sigaret de gaan gebruiken. En zo is het gekomen. Tijdens de rit had ik mijn nicotine, en mijn auto bleef fris en schoon.

Hoe ging het verder

Ik schat dat ik ongeveer een half jaar de e smoker enkel in de auto heb gebruikt en daarbuiten sigaretten en shag. Het viel mij toen al op dat ik goedkoper uit was omdat ik langer met mijn rookwaar deed, en elektrisch roken kost minder als shag en sigaretten. Maar na dat half jaar ging ik de elektrische sigaret ook wel eens meenemen uit de auto een huis in. Bijvoorbeeld bij een feestje in een huiskamer, de gastheer en gastvrouw vonden het prettig dat de asbak schoon bleef, en de overige gasten zaten in de frisse lucht. Natuurlijk hield ik steeds meer geld over. Ik deed immers veel langer met een duur pakje sigaretten. En zo ging het stap voor stap verder. Niet alleen de auto ruikt frisser als er alleen elektrisch in gerookt is. Dat geldt ook voor in huis; de gordijnen blijven fris ruiken. Maar ook mijn haar en kleren, en ondertussen ging de besparing maar door. En na ongeveer een jaar rookte ik amper sigaretten en helemaal geen shag meer; in steeds meer situaties de ea-sigaret.

En nu

Momenteel rook ik eigenlijk alleen nog maar de e smoker en daar ben ik helemaal verknocht aan. Ik varieer veel met de smaakjes en ik ben overgegaan op minder nicotine. Dit ging makkelijk, maar ook rook ik weer niet volledig nicotinevrij. Ik ken wel iemand die nu zonder nicotine rookt. Tabak bevat veel schadelijke stoffen, een elektrische sigaret minder, en nu ik ook minder nicotine gebruik merk ik dat ik meer conditie heb. Een ea-sigaret heeft dus plenty voordelen. Het assortiment aan elektrische sigaretten is te bekijken op de site ea-sigaret en ik schrijf al gelijk; alles is goedkoper dan vroeger, dus er is nog meer voordeel.