Eurprivacy.nl
Image default
Electronica en Computers

Antwoorden op de meest gestelde vragen over Refurbished hardware

Refurbished hardware is een populair gebruikte term in de wereld van elektronica. Het is alleen zo dat het niet voor iedereen even duidelijk is wat deze term nu precies inhout. Is het voor u ook niet helemaal duidelijk en zit u met een aantal vragen? Dan is dit artikel speciaal voor u geschreven. Hier worden namelijk de meest gestelde vragen beantwoord om uw onzekerheid weg te halen.

Wat is eigenlijk refurbished hardware?

Refurbished betekent eigenlijk gereviseerd en houdt in dat apparatuur wordt hergebruikt. Refurbished hardware wordt gecontroleerd, waar nodig gerepareerd en weer opnieuw aangeboden voor hergebruik. In veel gevallen zijn deze producten een stuk goedkoper dan een nieuw product op de markt kopen en in veel gevallen is er niet veel te zien in verschil van kwaliteit.

Is er verschil tussen tweedehands en refurbished hardware?

Nu klinkt het natuurlijk zo dat tweedehands hetzelfde is als refurbished, maar dat is absoluut niet zo. Net is verteld dat de hardware bij refurbished wordt gecontroleerd, gerepareerd waar nodig en weer wordt verkocht. Bij tweedehands hardware is het totaal anders. Hier wordt namelijk de hardware ingenomen en in dezelfde staat weer verkocht. Dit betekent dat er geen garantie wordt geboden van kwaliteit en zo kunt u zo maar oude niet werkende apparaten kopen.

Ook kan het voorkomen dat de apparatuur bij tweedehands nog achtergebleven data heeft, terwijl dit bij refurbished allemaal zorgvuldig is verwijderd of vernietigd.

Is refurbished hardware betrouwbaar?

Zoals net besproken is refurbished hardware veel betrouwbaarder dan tweedehandse hardware, toch is het nog betrouwbaarder om nieuwe producten aan te schaffen. Het kan altijd voorkomen dat de refurbished hardware niet helemaal voldoet aan de verwachtingen van de koper. Over het algemeen hoeft u hier niet bang voor te zijn, want de refurbished hardware komt in veel gevallen van de zakelijke markt. Dit betekent dat deze bedrijven als het goed is de apparatuur wel up to date hebben gehouden. Vertrouwt u het toch niet helemaal? Dan kunt u altijd een testversie aanvragen en u heeft in veel gevallen ook één jaar of meer garantie op de elektronische apparaten.

Is refurbished hardware wel iets voor mij?

Mensen en bedrijven die refurbished hardware kopen doen dit over het algemeen om kosten te besparen en toch goede apparaten binnen te halen. Nieuwe producten kunnen nu eenmaal erg duur zijn en niet binnen het budget passen. Zoekt u alleen voor u zelf een apparaat? Dan kunt u om nog goedkoper uit te zijn natuurlijk ook voor tweedehands kiezen, maar zoals eerder besproken neemt dat wel risico’s met zich mee. Voor bedrijven die naar een groter aantal zoeken is het handig om de refurbished hardware bij een erkend IT bedrijf aan te schaffen.

Meer advies nodig?

Is het voor u duidelijk wat deze term in houdt, maar wilt u toch meer weten of heeft u vragen over andere IT vraagstukken? Dan kunt u altijd bij een IT bedrijf om IT advies vragen. Deze bedrijven staan vaak open voor een advies of consultancy gesprek om u en uw bedrijf verder te helpen. Om een afspraak te maken met een IT bedrijf kunt u contact opnemen via de telefoon, maar u kunt ook en formulier op de website invullen met de informatie van u en uw organisatie.

Gerelateerde artikelen

Een oude telefoon inleveren voor geld

Een kabelassemblage proces beginnen

Drone accessoires die je moet hebben