Eurprivacy.nl
Image default
Financieel

5 tips om de goedkoopste minilening te vinden

1. Kies de goedkoopste minileningvorm.

Goedkoopste minilening Kies eerst een minileningvorm die bij je past. De goedkoopste minileningvorm is de aflossingsvrije minilening.

Met deze minilening betaal je alleen rente en profiteer je van maximale fiscale aftrek. Deze rente kun je maximaal 30 jaar aftrekken van de belasting.

Doordat je alleen rente betaalt kom je op lage netto maandlasten uit. Dit levert veel belastingvoordeel op.

Je bouwt echter geen vermogen op en de minileningschuld blijft staan. De schuld moet je aan het eind van de looptijd aflossen door je woning te verkopen of zelf te sparen of te beleggen.

2. Lagere rente met Nationale minilening Garantie

De Nationale minilening Garantie (NHG) is de naam van de garantie die je kunt krijgen als je een lening afsluit voor het kopen of verbouwen van een woning tot € 350.000,-. Deze garantie zorgt dat de minilening wordt doorbetaald als je in financiële problemen komt.

Met de NHG betaal je een lagere minileningrente. De rentekorting kan oplopen tot 0,8%. Dat betekent elk jaar opnieuw honderden euro’s voordeel.

Bij het afsluiten van NHG betaal je eenmalig 0,45% over je minileningbedrag. Deze kosten zijn fiscaal aftrekbaar en daardoor zijn deze kosten gemiddeld in een jaar terugverdiend.

Een voorwaarde is wel dat je maximaal 50% van de minilening mag financieren met een aflossingsvrije minilening. Deze moet je dan combineren met bijvoorbeeld een spaarminilening of beleggingsminilening. Welke je kiest is vooral afhankelijk van je risicoprofiel die je samen met je minilening adviseur opstelt.

3. Kies voor variabele rente

Een variabele rente is het goedkoopst. Je hebt nu al een variabele minileningrente met NHG voor 3,1%. Zet je de minilening 5 jaar vast dan is de rente met NHG 4,5%. De minileningrente is nu historisch laag en het is niet ondenkbaar dat de rente zal stijgen. Wil je meer zekerheid? Kies dan voor een langere rente vaste periode.

4. Vergelijk minilening aanbieders

De rentes die aanbieders rekenen over hypotheken verschillen sterk, van 2,9% tot 4,8% voor een variabele rente met NHG. Shoppen is dan ook de moeite waard. Je kunt tegenwoordig makkelijk zelf online de minileningen vergelijken, maar een minilening adviseur kan je daar ook bij helpen.

5. Onderhandel over afsluitprovisie

Ten slotte betaal je bij het afsluiten van een minilening een minileningprovisie aan de minileningadviseur of direct aan de bank. Deze provisie is gemiddeld 1% van de minileningsom. Soms kun je onderhandelen over deze provisie en dat is het proberen waard. MoneYou berekent zelfs helemaal geen afsluitprovisie.

Met deze tips vind je hopelijk de goedkoopste minilening, maar onthoud dit één minilening aanvragen met spoed hoeft niet altijd de beste voor jou te zijn.

http://minileningaanvragen.com/