Eurprivacy.nl
Image default
Vervoer en transport

4 tips om verhuizen makkelijker en leuker te maken!

Je zal het vast wel is hebben gedaan, verhuizen. Bijna altijd valt verhuizen tegen, het zal bijna nooit in de praktijk meevallen. Het aantal spullen is meer dan gedacht, de tempratuur is hoger dan verwacht en het duurt allemaal zo lang. Er zijn nog veel meer zaken die kunnen spelen bij het verhuizen, die nogal kunnen irriteren. Om het verhuizen makkelijker en leuker te maken zijn er verder in dit artikel vier tips benoemd, en wordt uitgelegd wat hiermee wordt bedoeld.

Tip 1:  Een planning is essentieel

Misschien wel het allerbelangrijkste van goed verhuizen is de planning. Van te voren een goede planning maken, zorgt ervoor dat je tegen minder tegenslagen zal aanlopen. Een planning heeft te maken met wanneer ga je verhuizen, welke spullen wil ik over verhuizen, welke spullen moeten weg, wanneer ga ik inpakken en zo zijn er nog veel meer zaken die je op een rijtje moet zetten. Ben je niet zo ervaren met verhuizen, dan is het ook een aanrader om iemand te vragen die er meer verstand van heeft . Deze persoon kan je op bepaalde zaken wijzen waar jij niet aan gedacht had.

Tip 2:  Zorg voor voldoende mankracht

In deze planning moet je ook zorgen voor genoeg mankracht. Niks is zo vervelend dat je alle zware spullen zelf moet dragen. Een beetje hulp is al fijn, maar met genoeg mankracht ben je ook een stuk sneller klaar. In de planning is het dus belangrijk om te informeren naar kennissen, vrienden en familie of zij kunnen helpen, en wanneer zij kunnen helpen. Je moet wel oppassen met hoeveel mensen je uitnodigt. Veel mankracht klinkt natuurlijk fijn, maar als je teveel hebt ga je elkaar in de weglopen, en dat gaat de verhuizing niet ten goede. Ook is het belangrijk om te kijken naar wie je uitnodigt. Sommige spullen wil je goed beschermen, en dan wil je wel betrouwbare mensen hebben die je kunnen helpen. Bij de planning is het ook handig om rollen in te delen voor de mensen die komen helpen. Dit kan zijn dat bepaalde personen vooral zware spullen tillen, andere mensen de breekbare spullen, andere weer schoonmaken en dat jij zelf ook het overzicht kan houden.

Tip 3: Pak alles in dozen en label de dozen

Niks is zo vervelend dan nog spullen moeten inpakken op de verhuisdag zelf. Mensen die komen helpen willen het liefst ook graag dat alles klaar staat, en dat zij direct aan de slag kunnen. Hierbij is het ook belangrijk dat de dozen waar de spullen in gelabeld zijn. Hiermee wordt bedoeld dat er wordt neergezet waar het in het nieuwe huis moet staan. Dus keuken spulletjes in de keuken, en slaapspullen in de slaapkamer. Dit zorgt ervoor dat  bij het uitladen van de spullen, de spullen direct op de goede plek komen te staan. Zo voorkom je dat je na de verhuisdag nog bezig bent met de spullen op de juiste plek zetten.

Tip 4: Zorg voor vervoer

Het vervoer is erg belangrijk voor het verhuizen. Je kan kiezen om een verhuis bus te huren, maar deze zijn vaak wel duur. Het is daarom ook een aanrader om even in je netwerk te kijken, en te vragen of mensen een aanhanger hebben. Het is dan wel belangrijk dat je een auto hebt waar een trekhaak op zit.  Met een aanhanger moet je misschien iets vaker heen en weer dan met een busje, maar je kan wel veel geld besparen. Heb je zelf een aanhanger? Dan is het goed om bepaalde aanhanger onderdelen aan te schaffen. Zo moet je in bezit zijn van een aanhangernet, of van spanbanden om de meubels en andere spullen goed op de plek te houden. Verder kan je ook nog andere onderdelen krijgen om je spullen te beschermen.