Eurprivacy.nl
Image default
Woning en Tuin

4 tips om de buitenkant van je huis te verfraaien

Is jouw huis vergane glorie en wil je heel graag weer de buitenkant van je huis verfraaien? Dan zijn er een aantal opties. Iedereen wil natuurlijk dat de woonkamer, slaapkamer en andere ruimtes mooi zijn, maar de buitenkant van het huis is ook voor mensen belangrijk. Dit heeft maken met de uitstraling naar buiten naar de rest van de wereld, maar ook met trotsheid en blij zijn om thuis te komen. Om je huis te verfraaien zijn verder in deze blog 4 tips genoemd en toegelicht.

De muren verven 

Het begint allemaal met de muren van het huis. Eens in de zoveel tijd is het handig om de muren een likje verf te geven. Dit doe je voor de uitstraling maar een nieuw likje verf heeft ook een beschermende functie. Dit omdat de verf de bakstenen moet beschermen tegen de verschillende weersomstandigheden. Je kunt ervoor kiezen om zelf een verfpot te kopen en te gaan verven, maar het is het handigste om een professional in te huren. Binnenmuren zijn vaak makkelijker te schilderen, en professionals hebben de tools om makkelijk elk hoekje en elke hoogte goed te kunnen verven. Verder is het ook goed om de voordeur en de kozijnen een likje verf te geven. Kan ook mooi zijn om eens in de zoveel tijd de kleur van de voordeur te veranderen. Misschien van de standaard witte of bruine deur naar een zwarte of rode deur. Kan net even die andere uitstraling geven die je misschien zoekt.

Een voordeur afdak

Een voordeur afdak, ook wel voordeurluifel genoemd, is een mooie toevoeging aan de voorkant van je huis. Een deur kan je namelijk op deze manier net even die andere look geven en mooi aankleden. Een mooi glazen afdakje voor een modern huis of een mooi houten afdakje voor een warme en klassieke hoek is allemaal mogelijk. Verder zorgt het ook nog voor gemak. Zo hoeven mensen niet in de regen te wachten voor je voordeur en kan je zelf met zware boodschappen makkelijk even de boodschappen droog neerzetten om de deur op te doen.

Verlichting

Verlichting kan de sfeer maken of kraken. Dit betekent dat je in de avond met de juiste verlichting het huis mooi naar voren kan laten komen. Door bepaalde lampen aan de muur te plaatsen, of misschien lampjes op het voetbad naar de deur creëer je een luxe gevoel met een mooie uitstraling en het kan ook voor gemak zorgen. IN de avond makkelijk het sleutelgat vinden, of meteen weten wie er voor de deur staat te wachten die bij je heeft aangebeld. Een deurluifel kan je ook kopen met bepaalde verlichting. Dit geeft een chique en moderne uitstraling.

Voortuin

De voorkant van je huis wil je zo mooi mogelijk laten zijn, en daar hoort de voortuin natuurlijk bij. Een rommelige voortuin kan er voor zorgen dat het huis ook rommelig lijkt terwijl dat misschien helemaal niet zo is. Dus het is ook belangrijk om regelmatig even de tuin te onderhouden. Denk hier aan het onkruid weghalen, plantjes water geven en het snoeien van struiken en bomen. Ook kan je hangplanten of ander groen nog toevoegen aan de voortuin. Als je niet echt groene vingers hebt is het misschien beter om te kiezen voor bestrating in de voortuin of aan grint. Zo zorg je ervoor dat je nauwelijks onderhoud hebt en toch een strakke uitstraling hebt.