Eurprivacy.nl
Image default
Bedrijven

Wie betaalt de deurwaarder in Zwolle?

Zijn de kosten voor de schuldeiser of debiteur?

Als een klant na herhaaldelijke verzoeken nog steeds zijn rekening niet heeft betaald, kan het tijd zijn om een deurwaarder in te schakelen. Maar voor wie zijn de kosten dan: voor de opdrachtgever of voor de debiteur? In dit blogartikel geven we antwoord op deze vraag.

Welke kosten maakt een deurwaarder?

Eerst gaan we dieper in op hoeveel kosten een deurwaarder maakt om zijn werk uit te kunnen voeren. Een deurwaarder in Zwolle kan verschillende kosten maken, afhankelijk van de benodigde werkzaamheden om een schuld te innen. Alle kosten die een deurwaarder of incassobureau maakt hebben we op een rijtje gezet.

  • Incassokosten
  • Informatiekosten
  • Proceskosten
  • Beslagkosten
  • Executiekosten
  • Bureau-, dossier- of administratiekosten

Het antwoord

Welke van deze kosten komen voor rekening van de debiteur en welke van de schuldeiser? Laten we meteen met de deur in huis vallen: wanneer u een incassobureau in Zwolle inschakelt om een incasso uit te voeren, betaalt uw debiteur de meeste kosten. De incassokosten, informatiekosten, proceskosten, beslagkosten en executiekosten zullen allemaal betaald worden door de debiteur.

De overige kosten zijn voor rekening van de opdrachtgever, dit zijn de bureaukosten en incassoprovisie. Deze kosten worden altijd verrekend met de totale incasso opbrengst.

Incassotarieven

U wilt natuurlijk weten wat de algehele behandeling bij een incassobureau kost. Er kunnen zich altijd situaties voordoen die van belang zijn voor de financiële afwikkeling van de zaak. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de vordering niet incasseerbaar is of dat de vordering gedeeltelijk geïnd kan worden. In het eerste geval worden de administratiekosten na procedure en executie aan de opdrachtgever doorbelast. Bij gedeeltelijke inning wordt na aftrek van de kosten het resterende bedrag aan de schuldeiser overgemaakt.

Bij sommige incassobureaus worden alle kosten verhaald bij de debiteur, de opdrachtgever krijgt dan zowel de hoofdsom als rente uitbetaald.

https://www.wvm-deurwaarders.nl/