Eurprivacy.nl
Image default
Dienstverlening

Welke zoekmachines worden er veel gebruikt?

Bijna iedereen die gebruik maakt van het internet, maakt gebruik van een zoekmachine. De zoekmachine helpt je op antwoord te krijgen op vragen door de juiste website bij je zoekopdracht te zoeken. De zoekmachine scant websites en de informatie op die website door middel van een geautomatiseerde robot en verzameld deze voor je op een algemene pagina. Op die manier heb je vaak al binnen enkele seconden een groot aanbod aan websites die jou verder kunnen helpen op het wereldwijde web.

Google wordt het meest gebruikt

Het zal je niet verbazen, maar Google is eruit de meest gebruikte zoekmachine die er gebruikt wordt. Met meer dan 92 procent van de gebruikers, is Google de grootste zoekmachine aanbieder die er is. Dit komt doordat Google enorm fijn in het gebruik is voor zowel gebruikers als voor websitehouders. Ook het gebruik van zoekmachine marketing is door Google compleet geoptimaliseerd en Google blijft maar door ontwikkelen. Je kan zelfs een zoek machine marketing campagne opzetten. Dit alles zodat Google de nummer 1 zoekmachine is en blijft.

Google is niet alleen een zoekmachine

Naast dat Google een zoekmachine aanbied voor de gebruikers, hebben ze hun aanbod erg verbreed door nog veel meer diensten aan te bieden. De meest bekende dienst die Google ook aanbied is Gmail. Je kan hierop gratis een emailadres aanmaken, die weer gekoppeld is aan alle andere diensten die je wilt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan Google Drive of Google Docs. Al deze diensten staan aan elkaar gekoppeld en kunnen op allerlei apparaten ingelogd worden. Je kan ook gebruik maken van Google Ads en advertenties door Google laten plaatsen. De opties zijn bijna eindeloos en door het gebruikersvriendelijke systeem is het toegankelijk voor iedereen.

Andere zoekmachines

Naast Google zijn er nog een aantal andere zoekmachines. Deze zoekmachines heb je waarschijnlijk nog wel gebruikt voordat Google groot werd. Denk aan de zoekmachines Bing en Yahoo. Bing is na Google de meest bekende zoekmachine en staat met 2,6 procent van de totale gebruikers op nummer twee. Yahoo staat op nummer drie met een krappe 1,8 procent van de gebruikers op het internet. De grootste reden hiervoor is dat de zoekmachine van deze platformen langs niet zo geoptimaliseerd zijn als die van Google. Ook de zoekmachine marketing betekenis van Google is veel beter ingericht dan die van andere zoekmachines.

China en Rusland hebben hun eigen zoekmachine

Maar niet alle landen op deze aardbol gebruiken Google om hun zoekopdracht in te vullen. Er zijn een aantal landen die hun eigen zoekmachine op het internet hebben. Rusland maakt gebruik van Yandex. Yandex is een Russisch bedrijf wat in Nederland gevestigd is en heeft bijna dezelfde mogelijkheden als Google. China maakt gebruik van de zoekmachines Baidu en Sogou. Beide zoekmachines zijn erg populair in het land en worden ook veel gebruikt door de bewoners. Het is logisch dat deze zoekmachines zijn gemaakt, aangezien deze landen ook hun eigen letters en tekens voor de taal gebruiken. Tegenwoordig kan Google met enkele seconden hele pagina’s vertalen en is en blijft Google toch het meest gebruikte platform.