Eurprivacy.nl
Image default
Woning en Tuin

Welke lamp past bij mij?

Soms is het moeilijk om binnenshuis de juiste keuze te maken. U wilt items kopen om samen te gebruiken, zoals een standaard en een lampenkap! Een belangrijke keuze voor gebruik binnenshuis zijn lampen. Welke lamp je kiest hangt af van de plek in huis die verlicht moet worden, maar ook de interieurstijl is belangrijk bij de keuze. Heb je een industrieel, modern of rustiek interieur? Voor alle interieurs zijn er mogelijkheden. Kijk je ogen uit en bewonder onze unieke lampen!

  • Het juiste licht kiezen voor uw interieur is moeilijker dan u denkt.
  • Het is belangrijk om vooraf de functie van de lamp te bepalen.
  • Voor verschillende soorten lichtbronnen heb je verschillende lichtbronnen.

Waarvoor wordt de lamp gebruikt?

Er zijn veel redenen om naar verlichting te zoeken. Misschien wilt u de hele kamer verlichten zonder echt scherp te stellen. We noemen het algemene verlichting. Mogelijk heeft u ook een donkere hoek in huis. Vervolgens wilt u dat het licht zijn licht op deze hoek richt. We noemen dit soort accentverlichting. Warm licht is meestal nodig in de eetkamer en boven de eettafel. Niet te fel, want het maakt het erg ongemakkelijk. We noemen dit sfeerverlichting. Ten slotte hebben we lichten geconcentreerd op een kleine plaats. Denk bijvoorbeeld aan een tafellamp. We noemen dit soort verlichting taakverlichting.

Wat voor licht heb je nodig?

Je hebt verschillende soorten lichtbronnen. Denk bijvoorbeeld aan gloeilampen, led-lampen, spaarlampen en tl-buizen. Bepaal wat voor soort licht je binnenshuis wilt hebben. Elke lichtbron is geschikt voor een bepaalde functie. Lampen vind je vaak in de huiskamer omdat ze een warm licht uitstralen. In een kantoorgebouw zie je meestal tl-buizen die functioneel licht uitstralen. Daarom is het erg belangrijk om de juiste lichtbron (draagconstructie voor één of meerdere lichtbronnen) in het armatuur te gebruiken. Hieronder zie je hoeveel watt en lumen elke lichtbron nodig heeft bij verschillende binnen activiteiten.

https://www.lampenkappen.com/