Eurprivacy.nl
Image default
Woning en Tuin

Wat voor tegels ga je gebruiken

Badkamers zijn eigenlijk altijd betegeld. Het is de meest praktische oplossing voor het bekleden van je wand en de vloer. Lichte kleuren tegels geven over het algemeen het idee van meer ruimte in een kleine kamer. Ook de tegels schoonmaken is vrij eenvoudig en daarom snel gedaan. Daarom is het voor mensen eigenlijk altijd een vrij makkelijke keuze om te kiezen voor tegels in de badkamer.  Tegels lijken erg simpel in de structuur, dit valt echter nog best mee. Je moet veel keuzes maken, het formaat, de kleuren en de combinaties maken de keuze en de variatie leuk. Je moet wel een duidelijk onderscheid maken tussen vloer- en wandtegels. Het is wel mogelijk om vloertegels tegen de wand te gebruiken, echter heb je dan wel extra sterke lijm nodig om de zwaardere tegels goed op te hangen. De badkamer voegen wordt dan ook wel een iets zwaardere klus. Het moet allemaal heel slijtvast en sterk zijn.

 

Het kan dus een leuk idee zijn om vloertegels tegen de wand te plakken. Je kunt deze zo in elkaar over laten gaan. Wanneer je de vloertegels ook tegen de wand doet moet je er wel voor zorgen dat de kleuren echt identiek aan elkaar zijn. Zorg ervoor dat je niet met hele donkere kleuren gaat werken. Dit zorgt er namelijk voor dat de ruimte alleen maar kleiner gaat lijken. Je kunt er wel voor kiezen om bijvoorbeeld een wand een donkere kleur te gegeven want dit geeft dan weer een mooie uitstraling.

 

Het is heel belangrijk dat je de juiste lijm kiest voor je wanden omdat de tegels vrij zwaar kunnen zijn. Vloertegels zijn namelijk een stuk zwaarder en dikker. Vraag altijd aan een specialist wat je het beste kunt doen. Hij of zij zal je precies vertellen welke tegels je kunt gebruiken en welke lijm je daarbij nodig zal hebben. Je kunt natuurlijk ook gewoon voor de wandtegels gaan, dit is een stuk makkelijker om mee te werken.

 

https://www.voegxpert.nl/