Eurprivacy.nl
Image default
Gezondheid

Wat voor soort E-Liquid moet ik bestellen?

Wat betekent PG VG?
Wat voor soort E-Liquid moet ik bestellen?
Al deze keuzes bij het bestellen van e-vloeistof. 40/60, 20/80, 50/50?? Wat betekent het allemaal?

E-vloeistof is een mengsel van verschillende hoeveelheden van 3 verschillende ingrediënten. Nicotine, PG (propyleenglycol), VG (plantaardige glycerine) en aroma’s. Dit zijn de belangrijkste ingrediënten voor alle e-vloeistoffen.

De hoeveelheid nicotine is afhankelijk van de sterkte van nicotine in je e-vloeistof, maar laten we zeggen dat het ongeveer 10% nicotine is. Ongeveer 10% van uw e-vloeistof zal voor de smaak zorgen. Dat laat 80% van de vloeistof in je fles achter voor vulstoffen, die de smaak en de nicotine verdunnen. Hier komen PG en VG aan bod, en afhankelijk van hoe je van je vape houdt, bepaalt dat het percentage PG en VG in je e-vloeistof.

Plantaardige glycerine (VG) is een dikke, zoete vloeistof. VG produceert heerlijke wolken van damp. VG geeft ook een zoetere smaak aan je vloeistof.

Propyleen Glycol (PG) is een veel dunnere, smaakloze vloeistof. PG produceert meer een “keelgolf” dan VG, wat het gevoel van roken beter simuleert. PG heeft voor sommige mensen ook een hogere gevoeligheid, wat betekent dat sommige mensen PG gewoon niet in hun vape kunnen gebruiken.

Mijn aanbeveling is om te beginnen met een 50/50 mix van PG en VG in je e-vloeistof. Nadat je het geprobeerd hebt, kun je bij je volgende bestelling aanpassingen doen. Als je niet genoeg keelklopjes krijgt om je tevreden te stellen, probeer dan de volgende keer een 30/70 VG/PG mix of als je meer kussens met rook wilt, dan is een 70/30 VG/PG mix misschien iets voor jou.

https://damp-e.nl/blog/verschil_tussen_vg_en_pg