Eurprivacy.nl
Image default
Bedrijven

Hoe zit het eigenlijk met de wind tijdens het werken op een rolsteiger

Wanneer je werkzaamheden moet uitvoeren die wat hoger van de grond zijn is een rolsteiger ideaal, je komt hierdoor namelijk makkelijker op de plek waar je moet zijn. Het voordeel van een rolsteiger in tegenstelling tot een ladder is ook dat je dingen mee naar boven kunt nemen, je hoeft dus niet steeds op en af om materialen en/of gereedschap te halen. Wanneer je buiten met een rolsteiger gaat werken heb je natuurlijk ook te maken met het weer, hier zijn dan ook speciale regels voor gemaakt. Alles over het buiten werken met een rolsteiger kun je hieronder lezen. 

Zorg dat de ondergrond gelijk is

Wanneer je een rolsteiger opbouwt is het natuurlijk belangrijk dat de rolsteiger stevig staat, voor een stevige rolsteiger heb je ook een stevige ondergrond nodig. Een stevige ondergrond is een harde ondergrond die ook waterpas is, op een zachte ondergrond zakt de rolsteiger namelijk weg. Wanneer het niet mogelijk is om een rolsteiger waterpas te zetten moet je gebruik maken van wiel spindels. Deze wiel spindels tillen de rolsteiger iets van de grond en houden hem waterpas. Wanneer de opbouw modules ook nog eens worden nageleefd bouw je een veilige en stevige rolsteiger op, er kan dan op een goede manier worden gewerkt.

Wind en rolsteigers

Buiten is de maximale hoogte van een rolsteiger vastgesteld op 8 meter, dit komt doordat de wind boven de 8 meter erg link kan zijn. Je mag daarnaast ook maar tot een bepaalde windkracht op een rolsteiger werken, de maximale windkracht is namelijk windkracht 8. Wanneer de windkracht hoger wordt dan 8 moet je de rolsteiger ook afbreken, de kans bestaat dan namelijk dat de rolsteiger omvalt. Het omvallen van een rolsteiger kan voor veel schade zorgen en het is gevaarlijk voor omstanders. 

 

Gerelateerde artikelen

Het patroon van het hergebruiken van de mobiele telefoonfrequentie | Ista Nederland

Makelaar Voorburg is een ervaren en deskundige professional

De kachelspeciaalzaak