Eurprivacy.nl
Image default
Zakelijk

Wat is een goederenlift en waarvoor wordt het gebruikt

Verplaatst jouw bedrijf zware goederen, en zijn jij en je medewerkers het zat om deze met de hand te verplaatsen? Wellicht is het dan tijd om een goederenlift te overwegen. Een goederenlift is namelijk een lift speciaal ontworpen voor het transport van zware goederen. De liften kunnen verschillende soorten maten en gewichten hebben, waardoor er ook voor jouw bedrijf de juiste lift tussen zit. Ze worden vaak gebruikt in de commerciële sector, in magazijnen en de industriële sectoren. De liften zijn toepasselijk in elke sector waarbij veel gebruik wordt gemaakt van het transport van goederen!

Het nut van een goederenlift

Geen zware voorwerpen meer tillen, dat klinkt als een droom in de oren toch? Een goederenlift neemt dat voor je over. Het enige wat gedaan moet worden is de goederen zorgvuldig in de lift plaatsen, op het knopje naar de juiste afdeling drukken, en daar gaan ze!  Naast dat het zo een stuk minder intensief is, is het ook een stuk veiliger. Het risico op ongelukken op de werkvloer wordt verminderd, en het werk een stuk gemakkelijker. Doordat het een stuk sneller gaat dan met de hand verplaatsen, zorgt het ook voor een verhoogde productiviteit en efficiëntie. De liften kunnen worden aangepast naar behoefte. Bijvoorbeeld de laadcapaciteit, de afmetingen van de lift maar ook de snelheid waarmee de lift de goederen naar andere verdiepingen brengt. 

 

Waar kan je het voor gebruiken

Veel bedrijven gebruiken een goederenlift. Hier zijn een aantal voorbeelden waar je zo’n lift kan vinden! 

  • Magazijnen en distributiecentra. Wellicht de meest voorkomende plekken waar je een goederenlift kan vinden is in magazijnen en distributiecentra. Hier wordt veel gewerkt met het verplaatsen van goederen. Vaak verplaatsen ze pallets en dozen met producten, en gebruiken ze de lift om dit proces sneller te laten verlopen. 

  • Winkels en supermarkten. Ook hier kan je goederenliften vinden. Je moet er niet aan denken om alle dozen met levensmiddelen of andere producten hand bij hand te verplaatsen. De producten worden getransporteerd naar andere verdiepingen waar ze kunnen worden opgeslagen totdat ze nodig zijn in de winkels. 

  • Bouwplaatsen. Materiaal naar boven tillen? Echt niet, dat gaat veel makkelijker met de lift. Van bouwmaterialen, tot aan gereedschap en apparatuur, dat is veel te zwaar om naar hogere verdiepingen te tillen. Dus ook hier zie je veel gebruikgemaakt worden van de goederenlift. 

  • Ziekenhuizen en zorginstellingen. Met het vele werk in de ziekenhuizen en instellingen moeten ze er niet aan denken om ook nog bedden, voedsel, medische apparatuur en andere benodigdheden naar andere verdiepingen te tillen. Hier maken ze dan ook graag gebruik van de goederenlift, wat veel werk en tijd scheelt, tijd die ze veel beter kunnen gebruiken voor de zorg naar patiënten.