Eurprivacy.nl
Image default
Sport

Wat doet een personal trainer?

Je hebt ze vast wel gezien, personal trainers. Tegenwoordig zie je personal trainers in elke sportschool, in elk parkje en op elke sportfaciliteit. De vraag naar personal trainers is sterk gestegen. Hoe komt dat? Wat doet een personal trainer? Waarom een personal trainer worden? Dit zijn vragen die verder in deze blog beantwoord worden.

Wat doet een personal trainer?

Een personal trainer helpt mensen bij het behalen van bepaalde doelen. Dit kunnen doelen zijn zoals het verliezen van gewicht, het opbouwen van spieren of het verbeteren van de conditie. Een personal trainer motiveert door bepaalde kennis en ervaring mensen om deze doelen te halen. Dit kan een personal trainer doen, omdat deze soort coach kennis heeft van het maken van een trainingsprogramma en voedingsprogramma op maat. Naast trainer en coach is een personal trainer ook een vertrouwenspersoon en luisterend oor voor de klant. Men ziet sporten vaak ook als een uitlaatklep om even weg te zijn van moeilijke situaties. Een personal trainer heeft zoals je hoort dus verschillende functies.

Waarom is de vraag naar personal trainers gestegen?

Vroeger waren personal trainers alleen te zien bij bijvoorbeeld beroemdheden of hele rijke mensen. De afgelopen jaren is de personal trainer steeds meer te zien bij de ‘gewone’ mens. Personal trainers vragen minder geld voor hun diensten, en kunnen voldoende coaching bieden aan de mensen. De vraag naar personal trainers is gegroeid door de groei in de populariteit in fitness. Fitness is de laatste jaren tot nummer 1 sport gegroeid in Nederland. Jaren lang waren sporten als voetbal, hardlopen en hockey de populairste sport, maar dat is de laatste jaren sterk verandert. Mensen vinden fitness leuk, omdat je aan je lichaam kan werken wanneer je dat zelf wilt, en je dus ook geen verplichting hebt. Het aantal sportscholen en fitnesslocaties is met deze groei ook meegegroeid. De populariteit heeft er ook voor gezorgd dat er veel mensen bezig gingen in de sportschool zonder goed te weten wat ze moesten doen. Om het probleem van gezondheidsproblemen en motivatieproblemen te voorkomen zijn personal trainers en fitnessinstructeurs in de wereld gekomen.

Waarom personal trainer worden?

Ben je helemaal gek van sport, en ben je misschien ook wel iemand die meerdere dagen in de week in de sportschool is te vinden? Dan is de baan van personal trainer misschien wel iets voor jou. Met jou passie voor sport, kan je ook nog mooi geld verdienen. Een personal trainer verdient in loondienst tussen de €1900 en €2900 bruto per maand. Als zelfstandig personal trainer kan je beduidend meer verdienen, al is het risico wel groter. Naast het geld en je passie voor sport zijn er ook nog andere voordelen te noemen om personal trainer te worden. Zo kan je als zelfstandig personal trainer je eigen uren in plannen, blijft de vraag naar personal trainers groeien en kan je veel waardering krijgen van klanten. Als personal trainer kan je iemands zijn of haar leven drastisch veranderen. De gezondheid van het lichaam is een belangrijke factor voor de mentale gezondheid van de mens. Iemand die zich lekker in zijn of haar vel voelt, zal ook positiever in het leven staan.

Hoe kan ik een personal trainer worden?

Enthousiast geworden? Dan is het zeker een aanrader om een opleiding of cursus te volgen voor personal trainer. Een opleiding duurt niet langer dan 5 maanden, en geeft je genoeg kennis om direct aan de slag te gaan. De tip is om de fitnesstrainer a en fitnesstrainer b opleiding te volgen. Verder kan je na deze opleidingen je ook nog verder specialiseren. Met deze verdere specialisatie zorg je dat je interessant bent om je aan te nemen in loondienst, en kan je ervoor zorgen dat het makkelijker wordt om klanten te binden aan je eigen bedrijf.