Eurprivacy.nl
Image default
Aanbiedingen

Tuinmeubelen die het hele jaar buiten kunnen blijven staan

Het is maar al te fijn als je je tuinmeubelen gedurende het hele jaar buiten kunt laten staan. Om er voor te zorgen dat je een goede beslissing neemt in het type tuinmeubel, geven we je in dit blog bericht een aantal goede opties. 

Kies voor Teak tuinmeubelen

Als je voor teakhouten tuinmeubelen kiest, dan kunnen deze het hele jaar door buiten blijven staan. Teakhout is namelijk een hardhoutsoort die uitermate geschikt is voor buiten gebruik. Teakhout wordt daarnaast ook veel gebruikt wordt in de scheepsbouw. Dit komt omdat teakhout ontzettend goed bestand tegen veel verschillende weersomstandigheden en temperatuurschommelingen. Dit zorgt ervoor dat teak tuinmeubelen het hele jaar door buiten kunnen blijven staan. Teak tuinmeubelen zijn doorgaans erg zwaar en blijven dus goed op hun plek staan tijdens een kleine herfststorm. Wanneer ze eenmaal staan zullen ze dan ook niet snel van hun plek afkomen. Uiteraard zal het teak door de weersinvloeden gaan vergrijzen en een andere kleur laten zien. Mocht je dit geen verbetering vinden, kun je het hout behandelen. Dit kun je doen met een teak protector. Dit zorgt ervoor dat het hout de mooie, bruine kleur behoudt. 

Kunststof tuinmeubelen voor buiten

Kunststof tuinmeubelen of tuinmeubelen die voor een (klein) gedeelte bestaan uit kunststof onderdelen, zijn vaak gevoelig voor de straling van de zon. Hierdoor kan het zo zijn dat de kleur vervaagt. Tegenwoordig zijn de nieuwste kunststof tuinmeubelen voorzien van een bescherming tegen deze UV-straling. Om de tuinmeubelen te beschermen is het verstandig om een hoes over de meubels te doen. Dit kun je gemakkelijk doen wanneer de winterperiode aanbreekt. Je hoeft de meubels dus niet perse naar binnen te halen, wat enorm veel gesjouw zal schelen.

Verschillende materialen voor verschillende uitkomsten

Andere materialen waar je voor kunt kiezen zijn bijvoorbeeld aluminium of polyester touw. Deze materialen zijn erg sterk en zullen ook iedere winterperiode door kunnen staan. Bij 4seizoenentuinmeubelen vind je alle meubelen die je gemakkelijk in de tuin kunt laten staan. 

https://www.4seizoenentuinmeubelen.nl/