Eurprivacy.nl
Image default
Woning en Tuin

Deuren: ze zagen er nog nooit zo naadloos perfect uit!

 

Moderne deuren kenmerken zich door de verdekte scharnieren en verdekte deurkozijnen. De deur vormt hierdoor een naadloos geheel met de muur. Met een witte muur en een witte deur is de deurklink dan ook nog het enige wat opvalt wanneer deur gesloten is. Perfect voor wanneer de deur geen centrale blikvanger van de kamer moet zijn.

Afwerking

Bij moderne binnendeuren worden de scharnieren in het kozijn van de deur gefreesd zodat deze niet langer te zien zijn van de buitenkant. Het slot is ook aangepast zodat er geen slot meer langs het kozijn loopt.

In plaats van een traditioneel slot is er nu een magnetisch slot die pas de deur afsluit als die in het kozijn valt. De deur openen gebeurd nog steeds zoals een klassieke deur met de deurkruk.

Stijl

Moderne deuren zijn te herkennen aan de strakke lijnen en afwerking zonder profilering. De stijlen en de dorpels zijn vaak een stuk breder bij moderne deuren dan bij goedkope verfdeuren bijvoorbeeld. Deze brede dorpels en stijlen passen goed bij de nieuwe stijl van hoge plinten. Deze trend kan je op verzoek van afwijken.

Een deur met beglazing

Moderne deuren zijn ook te verkrijgen met glas. Het glas wordt opgesloten in de deur zelf waardoor er wederom geen afwerking van buiten te bekennen valt. De moderne deuren zijn ook in kleur te verkrijgen, in het grijs of in het zwart of wit.

In dit geval kenmerkt de deur zich niet langer door zich te verstoppen in de muur maar voornamelijk door de onzichtbare afwerken en het zeer strakke uiterlijk.

Melamine toplaag

De toplaag van deze binnendeuren is veelal wit gespoten MDF. Op verzoek kan je een melamine toplaag aanvragen. Deze is makkelijk schoon te maken en veel slijt- en krasvaster dan de wit gespoten MDF toplaag.

Er zijn honderden soorten kleuren melamine beschikbaar waardoor de deur een echte blikvanger kan worden met of zonder het ingesloten glas.

 

http://www.deurenshop.com