Eurprivacy.nl
Image default
Auto's en Motoren

Tips om de wielen van je truck op te knappen

Als vrachtwagenchauffeur zit je vrijwel de hele dag in je truck. Dan wil je wel dat je truck er goed uitziet! Veel chauffeurs knappen hun wielen op met allerlei soorten accessoires. Dit zorgt er niet alleen voor dat je truck er beter uitziet, de originele velgen worden ook nog beter beschermd. Hier lees je met welke accessoires je je truck op kan knappen!

Wielplaten

Als je denkt aan het pimpen van de wielen is het mogelijk om op je Dodge Ram velgen wielplaten te monteren. Let wel op dat er verschillende wielplaten zijn voor de voor- en achteras. Doordat je wielplaten gemaakt zijn van roestvrij staal worden je velgen extra beschermd. 

Je kan op meerdere manieren de wielplaten bevestigen. De meeste voorkomende vorm is het bevestigen met een spanring in de velgrand. Een andere optie is het vastzetten van wielplaten met klemnokken. Houd wel rekening met de verschillende soort inches.

Wielringen

Wielringen, ook wel sierringen, zorgen voor wat meer versiering aan je truck, vandaar uiteraard de naam. Desondanks zijn ze niet volledig voor de sier, de ringen zorgen  ook voor een stukje bescherming. Er zijn meerdere mogelijkheden wat betreft wielringen. Uiteraard heb je de keuze voor wielringen die open zijn. Een ring is tenslotte ook open. Maar je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor gesloten ringen. Dit klinkt in eerste instantie misschien apart, maar het ziet er wel goed uit. Je hebt nu plek voor bijvoorbeeld een gravering met een persoonlijke touch. 

Meestal zijn wielringen gemaakt van roestvrij staal. In een enkel geval zijn ze gemaakt van metaal. Je bevestigt de ringen met een zogeheten brug. Het is aan te raden om een dubbele brug te kiezen, zo worden de ring aan vier bouten bevestigd, waardoor de ring steviger vastzit. 

Wieldoppen

Wieldoppen worden ook wel beschouwd als de laatste stap van het opknappen. Wieldoppen staan ook wel bekend als afdekdopjes of wielmoerkapjes. De rode lijn in dit artikel trekt zich ook door bij de wieldoppen. De doppen zijn namelijk niet alleen een vorm van decoratie, maar ook een vorm van bescherming. Wieldoppen zijn te verkrijgen voor ieder denkbaar merk en in ieder mogelijk denkbaar materiaal.

Wieldoppen zijn in principe handmatig te monteren. Je klikt ze namelijk op de moeren vast. Desondanks is dat afhankelijk van de grootte van je handen. Het is soms ingewikkeld om met je vingers bij de moeren te komen. Dit geldt ook voor het eventuele verwijderen van de doppen. De beste optie is dan het gebruik van een tang.