Eurprivacy.nl
Image default
Gezondheid

Tenniselleboog overwinnen – Tips en behandelingen voor pijnverlichting

Blessures zijn een ongelukkig onderdeel van het leven. Of u nu sport, in de tuin werkt of gewoon dagelijkse dingen doet, u loopt het risico uzelf te blesseren. Een van de meest voorkomende blessures is de tenniselleboog. Deze aandoening kan zeer pijnlijk zijn en u ervan weerhouden de dingen te doen waar u van houdt. In dit artikel bespreken we enkele tips om een tenniselleboog te overwinnen en uw normale routine weer op te pakken!

Wat te doen bij een tennisarm?

1. Neem rust: Rust is een van de belangrijkste stappen om te helpen herstellen van een tenniselleboog. Geef uw lichaam de tijd om te genezen door activiteiten te vermijden die verder letsel kunnen veroorzaken of de pijn kunnen verergeren.

2. Pas ijs/warmtetherapie toe: Koudetherapie kan ontstekingen en pijn verminderen, terwijl warmtetherapie de spieren helpt ontspannen en de bloedstroom voor genezing verbetert. Gebruik de methode die voor u het beste werkt, maar pas op dat u niet overdrijft, want dat kan de aandoening verergeren.

3. Het dragen van een brace: Een brace kan steun en verlichting bieden bij een tenniselleboog, omdat het de beweging van de pezen die door deze aandoening zijn aangetast beperkt, zodat ze tijd hebben om te rusten en te genezen.

4. Rekoefeningen: Rekoefeningen kunnen de flexibiliteit en kracht in het getroffen gebied helpen verbeteren. Een fysiotherapeut of arts kan u specifieke rekoefeningen aanbevelen die u regelmatig kunt doen.

5. Medicijnen: Vrij verkrijgbare pijnstillers, zoals ibuprofen of naproxen, kunnen ook helpen om de pijn en ontsteking bij een tenniselleboog te verminderen. Indien nodig kan een arts sterkere medicijnen voorschrijven om deze aandoening te verlichten.

6. Chirurgie: In sommige gevallen kan een operatie nodig zijn om de onderliggende oorzaak van de tenniselleboog te corrigeren en de symptomen te verlichten. Dit wordt echter meestal pas aanbevolen nadat alle andere behandelingen hebben gefaald.

Door deze tips en behandelingen te volgen, zou u de pijn en het ongemak moeten kunnen verminderen. Gaat u liever naar een ervaren persoon om uw klachten te verhelpen? Ga dan naar Rug Medisch Centrum!