Eurprivacy.nl
Image default
Bedrijven

Hoe tendermanagement je helpt bij aanbestedingen

Het binnenhalen van een aanbesteding is een ingewikkeld proces; het is een soort sollicitatie waarbij je veel concurrenten moet verslaan om de opdracht te krijgen. In dit artikel lees je hoe tendermanagement je kan helpen om jouw gewensten aanbestedingen binnen te halen in de sector waarbinnen je werkzaam bent.

Verschillende sectoren

Aanbestedingen binnen halen, dat kan binnen veel verschillende sectoren. Overheidsinstanties zijn namelijk verplicht om hun opdrachten zodanig uit te zetten dat verschillende bedrijven en ondernemers de kans hebben om de tender uit te voeren. Dat zorgt ervoor dat de concurrentie eerlijk blijft. Sectoren waar jij als bedrijf een aanbesteding kunt winnen zijn onder andere de IT en facilitaire diensten. Binnen de IT vind je opdracht zoals het aanleggen van glasvezel of het ontwikkelen van hardware. Ben je op zoek naar een aanbesteding in facilitaire diensten, dan kun je denken aan een aanbesteding in de beveiliging, een tender in catering, maar ook verhuisdiensten doen mee in deze sector. Zo zijn er veel mogelijkheden met betrekking tot het binnenhalen van een grote opdracht; welke het beste bij je past, hangt natuurlijk af van je bedrijf en waar jij je op richt.

Vakkennis vereist vakmensen

Wanneer jij je inschrijft voor een aanbesteding, moet je van tevoren bedenken of je de juiste vakmensen in huis hebt. De ene opdracht is de andere niet en elke tender vereist zijn eigen expertise. Door in te zetten op personeel dat verstand heeft van de opdracht die je binnen wilt halen, vergroot je jouw kansen om de aanbesteding daadwerkelijk te verkrijgen. Dit helpt om jezelf te onderscheiden van anderen en te laten zien dat jij de beste keus bent voor de opdracht. Niet alleen maak je daardoor meer kans op de aanbesteding, je helpt ook je bedrijf groeien. Door jezelf op deze manier te positioneren, kunnen klanten niet om je heen en haal je geheid de opdracht binnen!

Geef het uit handen

Het verkrijgen van de door jouw gewenste aanbestedingen kan een erg ingewikkelde en tijdrovende klus zijn. Er is veel waar je rekening mee moet houden; daarom huur je het beste een adviesbureau in dat alles weet van tendermanagement. Niet alleen kunnen deze professionals je helpen de opdracht van je dromen binnen te halen, ze kijken ook nog eens mee hoe jij een duurzame tenderstrategie kunt opstellen – hoe handig is dat!