Eurprivacy.nl
Image default
Tweewielers

Scooterhelm kopen online

Welke scooterhelm moet ik kopen?” behoort tot de meest gestelde vragen online wanneer het gaat om veilig rijden op een scooter. Maakt het uit welke helm je online bestelt of kun je gewoon elke scooterhelm kopen die goedkoop is? Het korte antwoord is; ja, het maakt uit welke scooterhelm je koopt, het langere antwoord kun je in dit artikel lezen.

 

Een scooterhelm kopen als bescherming

Dit is de belangrijkste reden om een scooterhelm te kopen. Je bent als scooterbestuurder een zwakkere verkeersdeelnemer. Een ongeval wil je natuurlijk voorkomen, als er iets gebeurt moet je wel goed beschermd zijn. Draag een helm niet alleen omdat het verplicht is, besef de gevaren van scooter rijden zonder helm.

 

Een scooterhelm kopen voor comfort

Dat lijkt vreemd, online een scooterhelm kopen voor comfort, want wie wil er nu een helm dragen? Toch zul je in de winter erg blij zijn met een warme helm die de snijdende, ijskoude wind buitensluit. En in de zomer worden insecten uit je gezicht gehouden, je zult ook niet als een rode kreeft op je bestemming aankomen. Let wel goed op de juiste maat helm, ventilatiekanalen en een comfortabele binnenvoering.

 

Gevaarlijker rijden, beter beschermen

Wanneer je met een retro scooter rustig door de natuur rijdt op mooie dagen biedt een jethelm waarschijnlijk al voldoende bescherming. Wanneer je dagelijks tussen snelle auto’s naar je werk moet manoeuvreren door weer en wind kun je beter een ander type scooterhelm kopen die helemaal afsluit zoals een systeemhelm of integraalhelm. Hoe hoger het risico, hoe hoger het belang van een zeer veilige helm. Elke helm die is goedgekeurd voor de Nederlandse markt is in principe veilig, maar er zijn wel degelijk verschillen.

 

Koop altijd een nieuwe scooterhelm

Er zijn mensen die particulier een tweedehands helm aanbieden, goedkoop of zelfs gratis. Eigenlijk moet je hier nooit op ingaan. Naast het feit dat een broeierige helm behoorlijk vies kan worden weet je niet of de helm intact is. Je kunt aan de buitenzijde niet zien of er binnenin zwakke plekken aanwezig zijn. Je kunt beter een nieuwe scooterhelm kopen. Online kun je deze goedkoop vinden, het is de beste accessoire voor een scooterrijder!