Eurprivacy.nl
Image default
Tweewielers

Jethelmen

Als je met een scooter de weg op rijdt wil je uiteraard veilig thuiskomen. Daarom is de aanschaf van een goede helm van groot belang. Als je niet je hele hoofd wilt afsluiten maar toch veilig wilt rijden zijn jethelmen wellicht de oplossing voor jou.

 

Drie soorten helmen

Als je een helm gaat kopen kun je kiezen voor:

 

Een integraalhelm: Dat is een helm die helemaal afsluit. De veiligheid is maximaal maar het comfort bij het afzetten en opzetten is wat minder. Als je vaak korte ritten maakt, of je draagt een bril is rijden met een integraalhelm niet altijd praktisch.

Een systeemhelm: Deze helm lijkt veel op een integraalhelm maar het deel bij de kin is opklapbaar. Dat maakt opzetten en afzetten makkelijker. Het zijn nog steeds vrij grote helmen.

Een jethelm: De jethelmen zijn open bij het gezicht en beschermen alleen de schedel. Daardoor zijn ze iets minder veilig. Er zijn verschillende redenen om toch voor een jethelm te kiezen:

 

  • Een jethelm is heel eenvoudig op te zetten en weer af te zetten. Kinbandje los maken en klaar.
  • Er zijn ook jethelmen met een vizier waardoor je geen last hebt van wind en laagvliegende insecten.
  • Jethelmen zijn licht van gewicht en zitten daardoor ook heel comfortabel.
  • Als je een bril draagt is een jethelm ideaal.

 

Er zijn ook enkele nadelen aan jethelmen:

 

  • Jethelmen zijn iets minder veilig, zeker bij het gezicht. De schedel wordt wel goed beschermd.
  • Als er veel wind is kan het kinbandje een beetje strak zitten als de wind onder de helm waait.

 

Conclusie:

Een jethelm is vooral geschikt voor mensen die kortere ritten maken en niet al te snel rijden in relatief veilige situaties. Voor snorscooters die maar 25 km/u mogen rijden zijn jethelmen ook zeer geschikt. Je bent niet verplicht een helm te dragen maar het biedt wel een extra stukje veiligheid.

https://www.scooteronderdelenshop.com/