Eurprivacy.nl
Image default
Financieel

Preview: een nieuw ontwerp voor de rapporten

Als stagiair voor Label305 kreeg Nynke de opdracht om de rapportagepagina van Keeping te herontwerpen. Uit een uitgebreide questionnaire, bleek dat 60,7% van gebruikers die de rapportagefunctie gebruiken, deze makkelijk tot zeer makkelijk te begrijpen vindt. Deze gebruikerservaring verbeteren werd haar opdracht.

Keeping software onderzoeken

Als UX Designer begon ze met de gebruikers en hun gewoontes en wensen in kaart brengen. Natuurlijk moest Nynke zich ook verdiepen in de applicatie als nieuwe gebruiker. Naast haar eigen observaties heeft ze een groep respondenten meerdere taken laten uitvoeren in Keeping. Ze liet hen hardop nadenken en nam hun muisbewegingen op om hun klikgedrag te kunnen analyseren.

Verbeteringen in Keeping software

Na vele mock-ups kwam ze op het idee van een dashboard uit. Dit dashboard is een visuele weergave van de top vijf informatie van elke categorie geworden. Zo’n categorie is tevens een korte voorvertoning van wat de gebruiker kan verwachten na het klikken op ”Volledig rapport”. Verder veranderen de boxen ook nooit van plaats, wat het gebruikersgemak bevordert.

Mocht de gebruiker meer informatie verlangen, dan kan hij klikken op ”Volledig rapport”. Hierdoor verschijnt een pagina met alle informatie die bij de box op het dashboard hoort. De duidelijke verandering tussen deze twee soorten pagina’s moet er ook voor zorgen dat het voor gebruikers direct duidelijk is dat hij zich in een nieuwe weergave bevindt.

De detailrapportage-pagina laat alle informatie zien die bij de geklikte categorie hoort. Binnen deze pagina kan men filters toepassen, verschillende soorten downloads maken en doorklikken naar diepere dashboards.

In het nieuwe concept staat het verbeter van de gebruikservaring centraal. Doordat Nynke de Keeping Software onder de loep heeft genomen, is het mogelijk om deze veranderingen toe te voeren in eventuele nieuwe versies van Keeping.

https://keeping.nl/