Eurprivacy.nl
Image default
Hobby en vrije tijd

Perfecte Ham Koken

Een perfecte ham koken

Ham is altijd populair om te dienen met de feestdagen. We delen onze Gebraden Ham recepten met tips over te kopen hoeveelheden, hoe ham te ontdooien, kooktijd tafel, snij tips en enkele van onze favoriete ham recepten en glazuren om u te helpen. Een deel van de volgende informatie is afkomstig van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteiten (NVWA). FSIS is het openbare gezondheidsagentschap in het Nederlandse ministerie van landbouw dat ervoor moet zorgen dat de commerciële levering van vlees-, pluimvee- en eiproducten veilig, gezond en correct wordt geëtiketteerd en verpakt.

Ham Uitbenen- Hoe Been je Ham Uit:

Wanneer je de temperatuur van je ham controleert, steek je de vleesthermometer erin, zodat de thermometer in het dikste deel van de ham zit en niet in vet zit of bot raakt. Kook totdat de ham een ​​inwendige temperatuur van 160 ° C heeft bereikt.
Haal de ham uit de oven, dek het losjes af met aluminiumfolie en laat ongeveer 15 tot 20 minuten rusten. OPMERKING: als u te vroeg in het vlees knipt, treedt er aanzienlijk sapverlies op. Sla de rustfase niet over.

 Gebruik een lang, dun, scherp mes (kies een vleesmes dat lang genoeg is om de hele lengte van de ham te snijden). Slijp uw vleesmes, indien nodig, met een slijpstaaf of steen.

Stalen slijpstaaf – Om een ​​stalen slijpstaaf of staal te gebruiken, trekt u de rand naar beneden over de stang en houdt u het vleesmes in een hoek van 22 graden. Herhaal dit proces overal van 5 tot 10 keer.

Slijpsteen (wetstenen) – Om een ​​Slijp- of wetsteen te gebruiken, houdt u het vleesmes in een hoek van 10 tot 15 graden ten opzichte van de steen. Duw heen en weer in vloeiende, gestage bewegingen.

Leg de ham op een snijplank en snijd 2 of 3 plakjes, evenwijdig aan de lengte, af van de dunne kant van de ham.
Draai de ham zodat deze op de vlakke kant rust, gemaakt om de plakjes af te snijden. Houd de ham stevig vast met een vleesvork en begin aan het uiteinde van de steel, snij plakjes over de ham, tot op het bot.
Na het snijden van de plakjes, snijd parallel langs het bot om de plakjes vrij te maken. Leg plakjes op een serveerschaal.
Keer de ham en blijf op dezelfde manier plakken snijden.

http://www.slijpuniversiteit.nl