Eurprivacy.nl
Image default
Bedrijven

Een goede product verpakking steeds belangrijker

Het is tegenwoordig belangrijk dat je een goede product verpakking hebt. Omdat het zo de veiligheid en herkenbaarheid van je product verbeterd. Zo heb je wetten in Nederland die aangeven waar je verpakking aan moet voldoen. Zo is het belangrijk dat je verpakking duurzaam is en dus makkelijk te recyclen is. En dat hij makkelijk is voor transportbedrijven om ze te vervoeren, zodat je de ruimte in een vrachtwagen optimaal benut. Niet dat je verpakking een rare vorm heeft en veel ruimte in beslag neemt. Zorg daarom altijd dat je een verpakking op maat laat ontwerpen. 

Product verpakking voor de veiligheid

Een product verpakking dient ook voor veiligheid. Zo beschermt een goede verpakking het product tijdens het transport tegen beschadigingen. Maar ook mensen bijvoorbeeld wanneer je een product vervoert wat schadelijk kan zijn voor mensen. Maar ook voor kinderen die onbedoeld in bepaald product te pakken krijgen, dan zorgt de verpakking ervoor dat ze er niet bij kunnen komen. En schrijf je op je product verpakking ook altijd wat erin zit of het schadelijk is en de houdbaarheidsdatum. En natuurlijk hoe je het gebruikt, en zo ongelukken te voorkomen. 

Soorten verpakkingen 

Een verpakking dient ook voor uitstraling en herkenning van je product, zo kun je voor veel producten verschillende verpakkingen laten maken. Zo heb je verpakkingen die ook weer goed moeten sluiten zoals bij voedsel, of bijvoorbeeld een blik verf. Terwijl je bij speelgoed vaak een kartonnen verpakking hebt die je weggegooid. Zorg daarom altijd dat je verpakking goed past bij je product om zo nog meer te verkopen. Maar je hebt ook verpakkingen die veilig moeten zijn voor mensen, zoals bij chemicaliën die goed moeten worden verpakt. Zodat ze niet schadelijk zijn voor mensen, en ongelukken voorkomen. En natuurlijk herkenning een verpakking moet je direct kunnen zien wat het is, en je weet waar je mee te maken hebt