Eurprivacy.nl
Image default
Electronica en Computers

Macbook 12 inch refurbished gezocht? Ontdek hier waar deze te koop is

Een macBook 12 inch wordt niet nieuw meer gemaakt.  Deze zeer handzame en compacte MacBook werd in 2015 als de dunste en lichtste laptop ooit geïntroduceerd. In 2017 werd het laatste model uitgebracht, met een vernieuwde Intel chip. Een Macbook 12 inch weegt minder dan een kg, met zijn 900 gram. Omdat dit model niet meer nieuw te kopen is, geven wij je in dit artikel aan waar je toch nog dit aller lichtste en meest dunne Apple laptop kunt aanschaffen.

Eerst de productspecificaties 

Zoals al eerder benoemd is de MacBook 12 inch echt een licht apparaat. En zijn afmetingen zijn echt een stuk kleiner dan je bij andere laptops gewend bent, met afmetingen van 19,65×28,05x1cm. Het design is zoals je van Apple gewend bent. Clean and tidy. Een tijdloos, modern design! Het scherm van de MacBook 12 inch is een echte eye-catcher. Het scherm is voorzien van een Retina scherm met zeer hoge resolutie. Doordat het laptop scherm kleiner is dan gemiddeld, is de pixeldensiteit hoger. Wat een zeer scherp beeld oplevert! Pixels zijn niet van elkaar te onderscheiden. Hoe dicht je ook op het scherm kijkt.

De MacBook 12 inch is verkrijgbaar in 3 kleuren en 2 uitvoeringen. Namelijk in de kleuren Space Gray, Gold en Rose Gold. Wat betreft uitvoeringen gaat het over de specificaties. Er zijn modellen met een standaard processor M3 1,2GHz tot een kloksnelheid van 2,7Ghz en een premium processor met een turboboost tot en met 3,2Ghz. Wanneer je vaak video’s bewerkt of programma’s draait waarin zware berekeningen worden gemaakt, komt deze zware processor van pas. Als je dit niet zoveel doet, bespaar je geld door voor de standaard processor te kiezen. In dat laatste geval heb je geen premium processor nodig.

Alle modellen zijn uitgerust met 8gb aan werkgeheugen. Dit is voldoende voor grafisch zware werkzaamheden, maar voor echte super prestaties is de MacBook 12 inch minder geschikt dan een MacBook Pro Retina Touchbar die uitgerust is met 16gb aan werkgeheugen.

Wat betreft opslag van documenten en programma’s, zijn er opslaggeheugens van 256GB en 512GB. Wanneer je veel bewaart in de iCloud, kun je prima uit de voeten met een 256GB model. Als je al je foto’s en video’s in grote formaten op je laptop wil hebben staan, evenals vele grote programma’s gebruikt, dan kun je het beste kiezen voor een 512GB model.

Waar kan ik de MacBook 12 inch nog kopen?

We hadden eerder al benoemd dat de MacBook 12 inch niet nieuw meer te koop is. Deze zal in de nabije toekomst ook niet meer nieuw worden geproduceerd. Er staat geen 12 inch laptop op de planning bij Apple. 

Toch kun je de MacBook 12 inch refurbished kopen. Refurbished houdt in dat het product is opgeknapt. Het is een gebruikte MacBook 12 inch, maar gecontroleerd op de werking van het product op zeer veel punten. Waardoor jij als gebruiker ervan uit kunt gaan dat je geen miskoop doet! Op marktplaats krijg je geen garantie van de particuliere verkopers. Wanneer je een refurbished MacBook 12 inch koopt, krijg je hier wél twee jaar garantie op. Dit is evenveel als bij een nieuwe laptop! Daarnaast is de software op deze refurbished volledig up-to-date, en kun je er zeker van zijn dat er geen bestanden op de laptop staan van de oude gebruiker die de laptop tevens vertragen. Wanneer je graag nog jarenlang wil genieten van de lichte, maar krachtige MacBook 12 inch, dan kun je dit doen door een refurbished model te kopen! Deze laptop is refurbished verkrijgbaar bij meerdere partijen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij iUsed Nederland