Eurprivacy.nl
Image default
Woningen

Laminaat leggen, hoe doe je dat?

Omdat laminaat een natuurproduct is, zoals je weet is laminaat van hout, zullen de platen krimpen en uitzetten. Een van de belangrijkste regels is dan dus ook dat je het laminaat ‘de ruimte geeft’.

Dit doe je door één centimeter afstand te houden tussen het laminaat en alles wat het aan kan raken.

Dus niet alleen deze ruimte vanaf de muur, maar ook minimaal één centimeter afstand van drempels, overlopen, meubels die vast op de grond zitten – bijvoorbeeld bij keukenmeubelen en uiteraard wanden.

Mooi afwerken voor een ultiem resultaat

Natuurlijk wil je die ruimtes wel mooi bedekken en afwerken anders ziet het er natuurlijk niet uit. Maar geen zorgen; er zijn tal van strips en plinten die jou nieuwe vloer juist nog mooier maken! Tevens kun je jou laminaatvloer nog een boost geven qua uiterlijk door hem in een speciale, of juist kaarsrechte, vorm te leggen.

Zo zijn er verschillende patronen die je met jou laminaatplaten kunt creëren. Zo bestaat er het zogenaamde ‘wildverband’ waarbij het laminaat in een rechte lijn wordt gelegd, verticaal of horizontaal.

Maar ook is het mogelijk een legpatroon als de ‘halfsteensverband’ te leggen. Dit is vrijwel hetzelfde patroon echter lopen die lijnen niet geheel recht in elkaar over. Wil je echter iets wat meer speciaals? Dan kun je jou laminaat ook in kruisverband leggen. Hiermee creëer je patroon met punten.

https://www.parket-winkel.be/zelf-laminaat-leggen-in-10-stappen/