Eurprivacy.nl
Image default
Groothandel

Klimaatbewust materialen kopen voor thuis of werk

Klimaatbewust materialen kopen voor thuis of werk

Ben jij een project werker? Hou jij van het bouwen van dingen met hout, metaal of allerlei andere soorten materialen? Hierbij vindt je het dit misschien belangrijk: De Klimaat. De klimaat is de laatste tijd veel in het nieuws door de klimaatverandering, waarbij niet alle landen hun best doen om het doel te bereiken. Dit zorgt voor het probleem dat we waarschijnlijk aan het eind van de eeuw ons doel niet bereiken. Een manier om hierbij aan te helpen? FSC hout. Dat is hout waarbij ze hebben gefocust op het kappen met zo min mogelijk CO2 uitstoot en nog meer verschillende punten.

 

Wat dacht je van werkcondities?

FSC hout is niet alleen bezig met het klimaat en het hout zelf, maar ook werkcondities. Bij het kappen van hout is het niet zeldzaam dat de werknemers niet de condities krijgen die ze nodig hebben. Hoewel het niet overal zo is en maar gaat over specifieke bedrijven in de wereld, is een van de doelen van de FSC om dit probleem helemaal weg te halen. Wat vindt jij hiervan? Je zou moeten onderzoeken naar de bedrijven waarvan jij normaal hout koopt, zijn ze FSC of niet? Zo kom je te weten hoeveel jij werkt aan het voorkomen van de klimaatverandering.

 

Klimaatbewust zijn is moeilijker dan je denkt

Ben jij klimaatbewust? Heb je zo’n gevoel dat je het goed doet of wil je het beter doen? Het is een moeilijke klus om uit te vinden hoeveel jij eigenlijk aan de klimaatverandering meedoet. Want niet alleen is dat moeilijk uit te berekenen, het veranderd constant. Bijvoorbeeld als je een pakket bestelt kan het door de auto aankomen, en soms door de fiets. De ene is niet goed voor de klimaat, en de andere juist wel. Wel een tip? Let erop, en controleer als je daar behoefte aan hebt materialen zoals FSC hout of ze handig voor jou zijn.

https://www.vandenberghardhout.com/nl/