Eurprivacy.nl
Image default
Eten en drinken

Hoeveel kun je drinken als 55 plusser?

Wanneer je alcohol nuttigt dan is dat meestal om iets te vieren of om een gezellig avond tegemoet te gaan. Maar naarmate je ouder wordt verandert er heel veel.

 

Om toch met volle teugen te blijven genieten, is het zeker goed om stil te staan bij je alcoholgebruik. Verstandig omgaan met alcohol brengt alleen maar voordelen met zich mee.

 

De gevolgen die alcohol met zich mee brengt zijn:

 

  • Lichamelijke klachten zoals hoge bloeddruk, leverklachten, overgewicht, hart- en vaatziekten en maag- en darmproblemen.

  • Alcohol kan ook leiden tot depressieve klachten, angsten en slaapproblemen. Dat komt omdat alcohol ook de hersenen plus zenuwstelsel schaadt.

  • Een ander veelvoorkomend probleem bij mannen zijn een laag libido. Dit komt overigens niet alleen maar voor bij mannen van 55+ maar kan bij iedereen voorkomen.

  • Ook de volgende problemen kunnen ontstaan door alcohol consumptie: last van het geheugen, concentratie of evenwicht.

Positieve effecten van minder alcohol drinken

 

1) Je gezondheid gaat met sprongen vooruit: zo verbetert je conditie aanzienlijk en voel je je energieker. Ook zit je beter in je vel en je huid ziet er beter uit. Je concentratieniveau en geheugen gaan er ook op vooruit.

 

2) Het wordt gemakkelijk om je gewicht onder controle te houden. Alcohol houdt vetmassa namelijk vast en hierdoor kom je heel snel aan.

 

3) Slik je medicatie? wanneer je stopt met drinken dan verminderen de bijwerkingen aanzienlijk.

 

Wil je nou toch een aantal glaasjes drinken zonder de bijwerkingen ervan te ervaren? Neem dan na een aantal drankjes een ontnuchtering pil. Hierdoor word je twee keer zo snel nuchter! Ook vermindert dit een kater achteraf aanzienlijk.

 

https://www.antikatertips.nl/